Όχι στο στρατόπεδο μεταναστών από τους τοπικούς φορείς της Κοζάνης

Την έντονη αντίδραση των τοπικών φορέων και παραγόντων έχει συναντήσει η απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δημιουργήσει χώρο κράτησης παράνομων μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο Πεζικού στη Νεάπολη Κοζάνης. «Δεν θα υποβαθμίσουμε τη δική μας περιοχή για να αναβαθμίσει ο υπουργός το Κέντρο της Αθήνας», ανέφερε στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, η οποία σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συναντηθεί με τον κ. Χρυσοχοΐδη, παρουσία και του περιφερειάρχη Δυτικής

Μακεδονίας Γιώργου Δακή.

Στη συνάντηση αναμένεται ο κ. Xρυσοχοΐδης να παραθέσει τα ανταποδοτικά οφέλη, που θα υπάρξουν για την περιοχή, αν δημιουργηθεί το κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών. «Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τον κόσμο, που θα ασχοληθεί με την τροφοδοσία των κρατούμενων, αλλά και την εσωτερική ασφάλεια του χώρου, καθώς αυτό θα ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης», αντιτείνεται από την πλευρά του υπουργείου.

Ωστόσο, σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η εγκατάσταση του κέντρου κράτησης στο Στρατόπεδο Μιλτιάδης Πόρτης, που παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Ελληνική Αστυνομία. «Ο χώρος πρέπει να λειτουργήσει τις επόμενες 20 ημέρες, όποιες και αν είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων», είναι η εντολή που έχει δοθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θεωρεί ζωτικής σημασίας τη λειτουργία του χώρου κράτησης, για την υλοποίηση της ευρείας κλίμακας επιχείρησης-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα