«Όχι» Σόιμπλε σε νέο κούρεμα χρέους

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τάσσεται και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο "κουρεματος" του ελληνικού χρέους.

Σε συνέντευξή του στην Badische Νeueste Nachrichten, ο κ. Σόιμπλε απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι «αυτό δεν θα υπάρξει» και αναγνωρίζοντας ότι «στην

οικονομική εξέλιξη η Ελλάδα είναι καλύτερα από το αναμενόμενο».

Το ενδεχόμενο νέου κουρέματος για το ελληνικό χρέος απέκλεισε η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Δεν βλέπω κούρεμα για την Ελλάδα», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα διέσπειρε την αβεβαιότητα στα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης. «Εκπλήσσομαι διαρκώς από την επιπολαιότητα με την οποία συζητείται αυτό το θέμα», ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα της Φρανκφούρτης. «Μια τέτοια ενέργεια θα διέσπειρε την αβεβαιότητα σε άλλα τμήμα της Ευρώπης», σημείωσε.

«Θα τηρήσουμε πιστά το χρονοδιάγραμμα αντί να κάνουμε εικασίες», σχολίασε η καγκελάριος αναφερόμενη στην απόφαση των αρμοδίων χάραξης πολιτικής της Ευρωζώνης να αξιολογήσουν εκ νέου την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στα τέλη του 2014 ή στις αρχές του 2015.

Όπως ανάφερε στην εφημερίδα FAZ, θεωρεί πιθανό οι διαφωνίες σχετικά με τις πολιτικές διάσωσης στην Ευρωζώνη να παραμείνουν εντός της παράταξής της. «Θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις», είπε.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος καγκελάριος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ εμφανίζεται επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την προοπτική νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέου.

«Η συνέπεια θα ήταν μια πολύ μεγάλη επιφυλακτικότητα για επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου- Βρανδεμβούργου rbb-info και πρόσθεσε ότι «αυτήν τη φορά θα έπρεπε και δημόσιοι πιστωτές, δηλαδή τα άλλα κράτη του ευρώ και η ΕΚΤ, να παραιτηθούν από μέρος των απαιτήσεών τους. «Αυτό σημαίνει ότι θα μιλούσαμε για μια έμμεση αλλά ταχεία επιβάρυνση των φορολογούμενων στη Γερμανία αλλά και αλλού. Γι αυτό συνιστώ προσοχή στο διάκενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάινμπρουκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα