Ο τυφώνας Χαγκόπιτ πλήττει ήδη τις ανατολικές περιοχές των Φιλιππίνων

Στις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων έχει φτάσει ο τυφώνας Χαγκόμπιτ, αναγκάζοντας περισσότερους από 600.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν νωρίτερα τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε σχολεία, δημοτικά κέντρα και άλλα δημόσια κτίρια που έχουν καλύτερη υποδομή. Σε συναγερμό βρίσκεται και η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών της χώρας καθώς ο τυφώνας Χαγκοπίτ θα πλήξει τη χώρα με ανέμους έντασης 195 χλμ/ώρα.

Η συγκεκριμένη εκκένωση στις περιοχές των Φιλιππίνων που πρόκειται

να χτυπηθούν περισσότερο από τον τυφώνα, είναι η μεγαλύτερη εκκένωση περιοχών σε περίοδο ειρήνης, όπως ανέφερε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ο τυφώνας Χαγκοπίτ μπορεί επισήμως να έχει χαρακτηρισθεί από τους μετεωρολόγους ως «καταιγίδα τύπου 3», δύο βαθμίδες πιο κάτω από αυτό που ονομάζεται «υπέρ -τυφώνας», αλλά οι περιοχές που πλήττει αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα καθώς μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές καταιγίδες με τη στάθμη των υδάτων να ξεπερνά τα 4,5 μέτρα

Οι αεροπορικές εταιρείες Philippine Airlines και Cebu Pacific ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 100 πτήσεις ακυρώνονται προς τις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας εξαιτίας του τυφώνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν προσφερθεί να στείλουν στις Φιλιππίνες εννέα αεροσκάφη C-130, τρία P-3C Orion και ιατροφαρμακευτικά υλικά για τους κατοίκους των περιοχών, ενώ και άλλες ξένες κυβερνήσεις έχουν ήδη προτείνει την αποστολή βοήθειας στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα