Επεισόδια στα Εξάρχεια – Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος της απογευματινής πορείας μνήμης για την συμπλήρωση έξι χρόνων από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Νεαροί κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ επιτέθηκαν και σε καταστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων γλίτωσαν από την οργή τους λόγω των θωρακίσεων που έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες τους.

Στη συνέχεια το σκηνικό της σύγκρουσης μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια και πιο συγκεκριμένα γύρω από την πλατεία Εξαρχείων αλλά και

κοντά στο Πολυτεχνείο και την οδό Στουρνάρη. Η αστυνομία προσπάθησε και κατάφερε να περιορίσει τους κουκουλοφόρους στην περιοχή των Εξαρχείων χρησιμοποιώντας χημικά, βομβίδες κρότου-λάμψης και δύο αύρες που πετούσαν νερό, ενώ οι κουκουλοφόροι έριχναν στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ, πέτρες και κομμάτια από μάρμαρο.

Υπήρξαν δεκάδες προσαγωγές, ενώ είχε δοθεί και εντολή να μην αφήσουν τους κουκουλοφόρους να βγουν από το χώρο των Εξαρχείων και να δημιουργήσουν προβλήματα σε άλλες περιοχές του κέντρου.

Τα γεγονότα όπως έγιναν από τις 18:00 έως τις 22:00 το βράδυ, ενώ ακόμα υπάρχουν περιστατικά σε διάφορα σημεία στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων της αστυνομίας. Οι αντιεξουσιαστές έχουν προσπαθήσει να σπάσουν βιτρίνες καταστημάτων και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Οι αντιεξουσιαστές προσπαθούν κτυπώντας με πέτρες να σπάσουν τα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα καταστημάτων και τραπεζών για να σπάσουν τις τζαμαρίες και τις προθήκες, όμως οι μεταλλικές κατασκευές τους δυσκολεύουν.

Επίσης έριξαν αρκετές βόμβες μολότωφ μαζί με κομμάτια μάρμαρο από την πλατεία Συντάγματος.

Εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία στα Προπύλαια. Νεαροί κατευθύνονται προς το Πολυτεχνείο

Διμοιρίες των ΜΑΤ ανασυντάσσονται στη Στουρνάρη

Στόχος της αστυνομίας είναι να μην μπουν μαζικά οι διαδηλωτές στο Πολυτεχνείο και να μην αναδιοργανωθούν οι αντιεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων

Ρίψη μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Εξαρχείων.

Φωτιά σε τέντα διαμερίσματος του πρώτου ορόφου σε κτίριο της περιοχής. Επέμβαση της αστυνομίας με αύρα η οποία ρίχνει νερό εναντίων των αντιεξουσιαστών και προσπαθεί να σβήσει και τη φωτιά στο διαμέρισμα.

Σχέδιο της αστυνομίας για περιορισμό σε συγκεκριμένο χώρο της περιοχής των Εξαρχείων των αντιεξουσιαστών και εντολή για συλλήψεις

Συνεχόμενη ρίψη μολότοφ από τους αντιεξουσιαστές οι οποίοι έχουν όπως εκτιμά η αστυνομία κρύψει στην περιοχή εκατοντάδες μολότοφ και μολότοφ κρότου.

Απάντηση της αστυνομίας με βομβίδες λάμψης-κρότου και ρίψη χημικών αλλά και νερού από τις δύο αύρες.

Εκκαθαριστική επιχείρηση της αστυνομίας γίνεται αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια έτσι ώστε να εκκενωθεί η πλατεία από τους νεαρούς κουκουλοφόρους.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχουν επεισόδια σε Σύνταγμα και Ομόνοια όπου όλα είναι ήσυχα μετά τα όσα έγιναν στο τέλος της πορείας

Δεκάδες προσαγωγές μέχρι στιγμής

Συνεχής ενημέρωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα