Ο Ομπάμα τίμησε τη μνήμη του αμερικάνου πρέσβη

Με τον άδικο χαμό του αμερικάνου πρέσβη στη Λιβύη Κρις Στίβενς, που έχασε τη ζωή του σε επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, άρχισε την ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Το μέλλον μας πρέπει να καθορίζεται από πρόσωπα όπως ο Κρις Στίβενς και όχι από τους δολοφόνους του. Η βία και η αδιαλλαξία δεν έχουν καμιά θέση στα Ηνωμένα Έθνη. Ουδεμία δικαιολογία

υπάρχει για αυτούς που σκοτώνουν αθώους. Κανένα βίντεο δεν μπορεί να αιτιολογήσει την επίθεση σε μια πρεσβεία. Καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για να καεί ένα εστιατόριο στο Λίβανο, να καταστραφεί ένα σχολείο στην Τυνησία ή να σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή στο Πακιστάν», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο αμερικάνος πρόεδρος αναφέρθηκε στην αντιισλαμική ταινία -η παραγωγή της οποίας έγινε στις ΗΠΑ- η προβολή της οποίας προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο και το θάνατο του Στίβενς.

«Οι επιθέσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων δεν αποτελούν απλώς επίθεση κατά της Αμερικής. Αποτελούν επίσης επίθεση εναντίον των ίδιων των ιδανικών βάσει των οποίων οικοδομήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη» επισήμανε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα