Βουλγαρία: «Όαση οικονομικής σταθερότητας»

«Η Βουλγαρία θα υιοθετήσει - σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα - το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, όμως, πριν προβεί σ' αυτή την ενέργεια, η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC , στο πλαίσιο της επίσκεψής εργασίας για την 67η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ο κ.

Πλεβνέλιεφ σε αναφορά του  για το φορολογικό πλαίσιο και το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας του , τόνισε ότι «βελτιώσαμε και αυξήσαμε τα έσοδα του κράτους» με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Υπενθύμισε, ότι η Βουλγαρία παραμένει μια «όαση» οικονομικής σταθερότητας όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, μόλις 16% του ΑΕΠ ή περίπου πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.

Με ένα τόσο χαμηλό δημόσιο χρέος, η χώρα κατάφερε να βελτιώσει, συν τοις άλλοις, τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας και κατάφερε να σημειώσει οικονομική ανάπτυξη, παρά την παγκόσμια  κρίση.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα