«Ντου» στο Κυπριακό Κοινοβούλιο

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την κυπριακή Βουλή όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι της Αρχής Ηλεκτρισμού της χώρας, προσπάθησαν να εισβάλουν εντός του κτιρίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα (24/02) για τις αποκρατικοποιήσεις.

Οι διαδηλωτές πετώντας πλαστικά μπουκάλια κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, να ρίξουν το προστατευτικό κιγκλίδωμα και να περάσουν στο πίσω μέρος της Βουλής

από το οποίο έκοψαν την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και προκάλεσαν ζημιές στη γεννήτρια με αποτέλεσμα η Βουλή να παραμείνει για αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα και οι βουλευτές να κλειδωθούν σε διάφορες αίθουσες καθώς οι πόρτες κλείδωσαν αυτόματα.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο του υπ. Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ της Cyta και γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστος Πατσαλίδης δεν μπόρεσε να μπει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχουν μικροτραυματισμοί αστυνομικών ή και διαδηλωτών και σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να αναβληθεί η συνεδρίαση για λόγους ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα