Η Συγγρού ψάχνει Περ. Αττικής κοιτάζοντας τον Σγουρό

Δεν έχει καταλήξει στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής που θα προτείνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας με τα σενάρια όσο περνάνε οι μέρες να προκρίνουν τη στήριξη του νυν Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Η αδυναμία εξεύρεσης ικανού και δυνατού υποψηφίου για να δώσει την μάχη για την ΝΔ στην μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, στην οποία θα εξαχθούν και πολιτικά συμπεράσματα το βράδυ της 25ης Μαϊου, έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματος, που σύντομα όμως θα πρέπει να καταλήξουν.

Αρχικά

η εισήγηση ήταν να επιλεγεί ως υποψήφιος περιφερειάρχης στέλεχος της ΝΔ, ενώ είχε γίνει και προσέγγιση με τον νυν δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά δεν προχώρησαν οι συζητήσεις.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των «γαλάζιων», υπουργών, βουλευτών και δημάρχων που στηρίζουν τον κ. Σγουρό. Η πιο χαρακτηριστική ήταν η στάση του υπουργού Πολιτισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλου που μίλησε θετικά για τον κ. Σγουρό στην τηλεόραση του Σκάι το μεσημέρι της Κυριακής και είπε ανοικτά ότι θα μπορούσε η ΝΔ να τον στηρίξει διακριτικά.

Είχε προηγηθεί πριν καιρό, πρώτος από την ΝΔ, ο υπουργός Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδης, ενώ κατ’ ιδίαν πολύ καλή άποψη για τον κ. Σγουρό έχουν και κορυφαία μέλη του υπουργικού συμβουλίου, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, αλλά και κεντρικά στελέχη, όπως η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Παράλληλα, μεγάλο είναι το δίκτυο των δημάρχων που στηρίζουν τον κ. Σγουρό, το οποίο εκφράστηκε δημόσια χθες από τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διον. Χατζηδάκη που είπε ευθέως στο Μέγκα: «Έχουμε έναν περιφερειάρχη αποδεδειγμένα ικανό, έντιμο. Όλοι οι δήμαρχοι είναι ενθουσιασμένοι μαζί του, τον αποκαλούν αδελφό. Γιατί να μη στηρίξουμε έναν επιτυχημένο αυτοδιοικητικά άνθρωπο, ο οποίος δεν δρα πολιτικά;».

Δ. Παπαδημούλης: Δείγμα «εκπασοκισμού» της ΝΔ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε μέσω Twitter το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ για «γαλάζιο κίνημα» υπέρ της υποψηφιότητας του Γ. Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής: «Η διαφαινόμενη στήριξη Σγουρού για την Αττική, ειναι ενα ακόμη δείγμα «εκπασοκισμού» της ΝΔ. Ο φόβος της κάλπης, τους «δένει» μαζί περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα