Ντέρμπι αιωνίων: Δύο «γίγαντες» σε κρίση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα έρθουν αντιμέτωποι την Κυριακή (4/3), στο άδειο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 24η αγωνιστική της Super League.

Οι αιώνιοι αντίπαλοι, τη φετινή σεζόν, παρουσιάζουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Βρίσκονται σε πτωτική πορεία, με το «τριφύλλι», ωστόσο, να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρότερα προβλήματα

και αυτό δεν χωράει καμία αμφιβολία.

Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες βλέπουν το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημα να μην είναι τόσο κοντά όσο θα ήθελαν, ενώ η απόδοση της ομάδας δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των φιλάθλων, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί «γκρίνια».

Παράλληλα, τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα αλλά και η τιμωρία αφαίρεσης τριών βαθμών για τα επεισόδια με την ΑΕΚ (η έφεση θα εκδικαστεί την Παρασκευή 9 Μαρτίου) έχουν παίξει αρνητικό ρόλο στο σύλλογο.

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» είναι δύσκολο να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, έχουν στρέψει το βλέμμα και την προσοχή όλων στις δικαστικές αίθουσες, την ίδια ώρα που οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι αν θα πληρωθούν.

Τα παραπάνω προβλήματα θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κάθε αγώνα, αλλά στο ντέρμπι των αιωνίων φαίνεται πως κυριαρχεί η ψυχή, κάτι που αποδείχτηκε και στον πρώτο γύρο όταν ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 1-0, σκορ το οποίο ίσως και να τον αδικεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ελπίζουν να τερματίσουν στην κορυφή για μια ακόμα χρονιά, ενώ οι «πράσινοι» είναι στην 7η, ευελπιστώντας πως το τέλος της σεζόν θα τους βρει στην πρώτη 5άδα.

Όσον αφορά την προϊστορία, ο Ολυμπιακός σε 50 αναμετρήσεις ως γηπεδούχος από το 1959 (δημιουργία της Α’ Εθνικής) και μετά, μετράει 25 νίκες, 15 αγώνες έχουν λήξει χωρίς νικητή, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να «δραπετεύσει» με το τρίποντο 10 φορές.

Πολύ σημαντική θα είναι και η απουσία των φιλάθλων την Κυριακή για τους γηπεδούχους, καθώς δεν θα μπορούν να παίρνουν ώθηση από τους φίλους τους που δημιουργούν «καυτή» ατμόσφαιρα στα ντέρμπι.

Αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι, ο Όσκαρ Γκαρθία δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την πιθανή ενδεκάδα, ενώ από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης έδωσε έμφαση στη φυσική κατάσταση, καθώς στις προπονήσεις τόνισε στους ποδοσφαιριστές του πως αν θέλουν να κερδίσουν, θα πρέπει να τρέξουν πολύ.

Ο Έλληνας τεχνικός του Παναθηναϊκού, προσπάθησε επίσης να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του, ενώ και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε στου Ρέντη για να δώσει σύνθημα νίκης και εξάντλησης κάθε πιθανότητας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο «άρχων» του ντέρμπι θα είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου.

Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Καμπούρης από την Εύβοια, Αντώνης Καρατζίκας από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος από την Δυτική Αττική και παρατηρητής ο Σταύρος Φλώτσιος από τη Βοιωτία.

Το άρθρο Ντέρμπι αιωνίων: Δύο «γίγαντες» σε κρίση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα