Όλα όσα μπορείτε να κάνετε αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Με το επετειακό 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ξεκινά άλλο ένα διήμερο με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη.

Οι σινεφίλ έχουν στη διάθεσή τους άλλες εννέα ημέρες προβολών στις σκοτεινές αίθουσες, ενώ και για το θεατρόφιλο κοινό το πρόγραμμα συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες παραστάσεις που "ανεβαίνουν" στις θεατρικές σκηνές της πόλης.

Πολλές οι διαθέσιμες επιλογές και για τους γονείς που επιθυμούν να διασκεδάσουν παρέα με τα παιδιά τους, ενώ

για όσους κυκλοφορούν στα... after στέκια, ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι από χτες στην πόλη!

Ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε, να περάσετε ένα όμοργο Σαββατοκύριακο!

20o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται 20 και το γιορτάζει! Η γιορτή των ταινιών τεκμηρίωσης άρχισε την Παρασκευή και για δέκα ημέρες κρατά τους σινεφίλ στις σκοτεινές αίθουσες στο λιμάνι, το Ολύμπιον, αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο "Χρ. Τσακίρης" στον δήμο Παύλου Μελά και το Δημοτικό Θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" στην Καλαμαριά.

Με δεκάδες ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις, προβολές VR, αλλά και την ζωντανή μετάδοση της 90ης τελετής των βραβείων Όσκαρ, το Φεστιβάλ υπόσχεται συναρπαστικές στιγμές δράσης, συγκίνησης και ψυχαγωγίας.

Δείτε ΕΔΩ τις προβολές γι' αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η τέχνη του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της καινούργιας ταινίας της Σάρα Ντράιβερ Αληθινή έκρηξη: Η ύστερη εφηβεία του Ζαν-Μισέλ Mπασκιά, η σκηνοθέτις και ο Ντένις Λιμ, Δημοσιογράφος και Διευθυντής Προγράμματος στο Film Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης, μιλάνε για την τέχνη του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, τη δημιουργική διαδικασία και την τεκμηρίωσή της, καθώς και για τα εικαστικά ρεύματα της εποχής στην Νέα Υόρκη.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης,
Αποθήκη Β1, Λιμάνι, Σάββατο 3/3, 17:00

Παρουσίαση βιβλίου "Ιστορίες Αμαρτωλά Αθόρυβες"

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οροπέδιο, η συλλογή διηγημάτων της Γιούλης Βέττα «Ιστορίες Αμαρτωλά Αθόρυβες». Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 3 Μαρτίου, στις 7.30 μ.μ., στο καφέ μπαρ Bazaar.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
- Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας
- Απόστολος Λυκεσάς, δημοσιογράφος και συγγραφέας

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι:
- Ιωάννα Λιούτσια, ηθοποιός και ποιήτρια
- Έκτωρ Καλούδης, ηθοποιός
Στην παρουσίαση θα παρευρεθεί ο ζωγράφος Σώτος Ζαχαριάδης, έργο του οποίου κοσμεί το εξώφυλλο και ο εκδότης Δημήτρης Κανελλόπουλος, ο οποίος θα συντονίσει τη συζήτηση.

Info:

Σάββατο 3 Μαρτίου

Καφέ μπαρ Bazaar (Παπαμάρκου 34, πλατεία Άθωνος)

Χτίζω την πόλη μου | Από το Νόησις στον χάρτη της Google

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αρχιτεκτονικής, τεχνολογίας, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για παιδιά 8-10 ετών, που μετατρέπονται σε αρχιτέκτονες και έρχονται σ επαφή με τις έννοιες της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, παρουσιάζει αυτή τη φορά το ΝΟΗΣΙΣ.

Μια πόλη όπου η τεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία των ανθρώπων, όπου η κατασκευή των υποδομών γίνεται με απλά καθημερινά υλικά και τα παιδιά εφαρμόζουν αειφορικές και οικολογικές λύσεις για να σχεδιάσουν το πολεοδομικό της σχέδιο αλλά και τα κτίρια!

Τα απογεύματα του Σαββάτου γεμίζει φαντασία και καινοτόμες ιδέες, αλλά και χρώμα! Πολύ χρώμα!

Το πρόγραμμα «Χτίζω την πόλη μου» είναι ένα Εργαστήριο που ολοκληρώνεται σε τέσσερις συναντήσεις στη διάρκεια των οποίων, τα παιδιά πρέπει ν ανταποκριθούν στην εξής αποστολή: Να κατασκευάσουν μια βιώσιμη και αειφορική πόλη στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο μέλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διαδραστικό εργαστήριο επιστημών STEM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics –Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Μα, υπάρχει αυτή η πόλη;

Info:

Νόησις [Οδός Θεσσαλονίκης – Θέρμης (6 χλμ.)]
Σάββατα 3-10-17-24 Mαρτίου
Ώρες: 16.00-18.00
Πληροφορίες 2310 483.000 (ες 105 Ελισάβετ Κωνσταντίνου)

Σαββατοκύριακο για τα παιδιά στο Τελλόγλειο

Ένας νέος κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ξεκίνησε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα. Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, συμμετέχουν σε εικαστικές δραστηριότητες, που απελευθερώνουν τη δημιουργική έκφραση και τη φαντασία τους. Παράλληλα αυτήν την περίοδο ξεκινά ένα νέο μουσικό εργαστήριο, που στόχο έχει να παρασύρει τα παιδιά σε μελωδικές διαδρομές μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια. Οι εγγραφές άρχισαν!

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, με έμφαση στην ελευθερία έκφρασης μέσα από το εικαστικό παιχνίδι. Τα παιδιά καλούνται, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών, να εξερευνήσουν διάφορα είδη τέχνης, μέσα από κατάλληλα προσαρμοσμένες για την ηλικία τους ασκήσεις και δράσεις, που στόχο έχουν την εξοικείωση τους με την καλλιτεχνική παραγωγή και με τον μουσειακό χώρο.

Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00, Εργαστήριο Miro)
Βασιζόμενο στις τρέχουσες εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι εξερεύνησης της τέχνης και του μουσειακού χώρου. Ακολουθώντας την φαντασία τους και τις οδηγίες των εκπαιδευτριών, σταδιακά αποκτούν κριτική σκέψη σε ζητήματα τέχνης και καλούνται τόσο να συζητήσουν όσο και να παράγουν τα δικά τους έργα τέχνης, γύρω από συγκεκριμένη θεματολογία.

Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 12.30-14.30, Εργαστήριο Miro)
Έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της προσωπικής δημιουργικής τους έκφρασης, τα παιδιά αντλούν έμπνευση από τις εκθέσεις του Τελλογλείου, εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη και πειραματίζονται με διάφορους τρόπους εικαστικής παραγωγής, ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με θεματικές της ιστορίας της Τέχνης και αναπτύσσουν εικαστικό διάλογο μεταξύ τους.

Μουσικό-εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την ομάδα Τρίλλιες. (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.30-12.30, εργαστήριο Miro. Έναρξη 24 Φεβρουαρίου 2018)
Πρόγραμμα τυλιγμένο μέσα σε ιστορίες βγαλμένες από όπερες, μπαλέτα και παραμύθια της παράδοσης, γεμάτο μουσικά παιχνίδια και τραγούδια. Στόχος του εργαστηρίου είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα διάφορα μουσικά όργανα, να πειραματιστούν με τη φωνή και να διασκεδάσουν με παιχνίδια μίμησης, ανάπτυξης της προσωπικότητας, μουσικά quiz και επιτραπέζια.

Info:

Τελλόγλειο Ίδρυμα (Αγίου Δημητρίου 159Α)
Διάρκεια εργαστηρίων: 10 Φεβρουαρίου έως 2 Ιουνίου 2018
Ο κύκλος περιλαμβάνει 12 δίωρα εργαστήρια
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ (10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.)
Πληροφορίες – εγγραφές στα τηλ. 2310 247111 και 2310 991614 (Τρίτη – Πέμπτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00, Τετάρτη 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

Επίδειξη πηνίου Tesla και συναυλία Theremin

Το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στις 19.00, στην επίδειξη λειτουργίας του πηνίου Tesla,τάσης 12 εκατομμυρίων Volt και ύψους 4,5 μέτρων και μουσική συναυλία Theremin με τη May Roosevelt.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον», που λόγω μεγάλης προσέλευσης κοινού, παρατείνει τη λειτουργία της μέχρι τις 31 Μαΐου 2018.

Είσοδος ελεύθερη (για την εκδήλωση)

Διευκρινίζεται πως τη μέρα αυτή λόγω της εκδήλωσης δεν θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση στις 19.00 στην έκθεση Tesla, ενώ από τις 18.45 και μετά δεν θα πραγματοποιηθούν οι προβολές σε Πλανητάριο, Κοσμοθέατρο και Προσομοιωτή.

Για είσοδο στην έκθεση μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια (5€ κανονικό, 3€ μειωμένο) από τις 13.00 από το ταμείο του ΝΟΗΣΙΣ.

ΚΟΙΤΑ!

Η Κατερίνα Καραδήμα σκηνοθετεί τη βρεφική παράσταση «Κοίτα!», την ιστορία μιας ολόκληρης μέρας ενός μωρού μέσα στο σπίτι. Ανακαλύπτει ήχους και σκιές, κρύβεται, εμφανίζεται και παίζει με ό,τι του μοιάζει με παιχνίδι. Φτερά που πετούν, μπάλες που πέφτουν, χρώματα που αλλάζουν, νερό που κυλάει κι ένα μωρό που λίγο λίγο γίνεται παιδί. Η μαμά είναι κάπου εκεί γύρω ή και δεν είναι, αλλά κάθε φορά που κάτι σημαντικό συμβαίνει, εκείνο έχει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί της την έκπληξη και τη χαρά της ανακάλυψης. Μ' ένα “Κοίτα!”.

Το θέατρο για βρέφη είναι ένα είδος θεάτρου πολύ ιδιαίτερο και όχι διαδεδομένο στην Ελλάδα. Μετά από μια έρευνα 4 χρόνων στις δράσεις και αντιδράσεις ενός μωρού, στο τί είναι το βρεφικό θέατρο και πώς απευθύνεται σε ένα μωρό, η Κατερίνα Καραδήμα έχει ετοιμάσει μία παράσταση - έκπληξη για τους πολύ μικρούς μας φίλους. Απευθύνεται σε βρέφη από 8 μηνών έως παιδιά 4 ετών αλλά και σε θεατρόφιλους που θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την μοναδική θεατρική εμπειρία.

Info:

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθν. Αμύνης 1

Σάββατο 10.30 π.μ. και 12.00

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 7 ευρώ και ο δεύτερος συνοδός δωρεάν.

Μια παράσταση για τον ΠΑΟΚ

Το έργο αφορά μια οικογένεια που δηλώνει ΠΑΟΚ, κάθε μέλος της οποίας όμωςέχει χάσει κομμάτια του εαυτού του. Με κάποιο τρόπο έπαψε να είναι αυτόπου ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύει. (Περηφάνια – Αντίσταση- Όνειρο – Κατάκτηση)

Ο παππούς, ετών 90, γεννημένος μαζί με τον ΠΑΟΚ, αναλαμβάνει να τους αφυπνίσει. Να ξανακάνει την οικογένεια υπερήφανη, όπως ο αετός. Τους παρασύρει, λοιπόν, σε ένα ταξίδι σε στιγμές της ιστορίας του ΠΑΟΚ και πολλές απρόβλεπτες για εκείνους
καταστάσεις. Στόχος του παππού είναι μέχρι τη μέρα των γενεθλίων του να έχει καταφέρει το στόχο του.

Είναι αρκετός χρόνος 6 μέρες για να αλλάξει το κλίμα σε μια οικογένεια;

Η παράσταση αναφέρεται στις αξίες του ΠΑΟΚ και στη δύναμη της οικογένειας, μεταφέρει μηνύματα κατά του σχολικού εκφοβισμού και φυσικά πολλές δόσεις γέλιου. Είναι επίσης μια παράσταση πραγματικά δια-δραστική, αφού οι μικροί και μεγάλοι θεατές θα κληθούν με ιδιαίτερο τρόπο να συμμετέχουν και να γίνουν και οι ίδιοι μέρος της ιστορίας της αγαπημένης τους ομάδας, να φυλάξουν τσίλιες στο Συντριβάνι, να ζήσουν το χτίσιμο της Τούμπας, να βάψουν τα πρόσωπά τους για μια ασπρόμαυρη εκδρομή, να ζωγραφίσουν και να κάνουν κερκίδα όπως μόνο εκείνοι μπορούν, αλλά και να βοηθήσουν τον παππού στο σχέδιό του.

info:

Θέατρο Κολοσσαίον (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 150)
Παραστάσεις: 2-3 Μαρτίου
Ώρα: 17.30
Πληροφορίες/κρατήσεις: 6981875827

Comedy Club για παιδιά

Η πρωτοποριακή stand up παράσταση για παιδιά και γονείς που παρουσιάζει ο κορυφαίος κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Νοεμβρίου, επιστρέφει στη μικρή σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Για πρώτη φορά στη χώρα μας, το αγαπημένο είδος θεατρικής κωμωδίας που συνεχώς κερδίζει την αγάπη του κόσμου απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Προσαρμοσμένο θεματολογικά, με γλώσσα και περιεχόμενο απόλυτα κατάλληλα για τους μικρούς φίλους!

Το πιο περιεκτικό και δυνατό είδος θεατρικής κωμωδίας. Στη σκηνή ένας κωμικός παρουσιάζει στο κοινό το κείμενο που έχει ετοιμάσει, το οποίο αποτελείται από πολλά διαφορετικά θέματα και είναι γραμμένο έτσι ώστε να περιλαμβάνει κάθε λίγα δευτερόλεπτα ένα αστείο. Το κείμενο αναδεικνύεται από την ερμηνεία του κωμικού, με κύρια εργαλεία το σώμα και τη φωνή.

Ιnfo:

Θέατρο Αθήναιον / μικρή σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 3/3 και Κυριακή 4/3
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 18:00, Κυριακή στις 12:00
Εισιτήρια |10 ευρώ (κανονικό) 8 ευρώ (ανέργων), 24 ευρώ (οικογενειακό 3 ατόμων), 28 ευρώ (οικογενειακό τεσσάρων ατόμων).

Τα μυστικά της οδού Ολύμπου

Το Thessaloniki Walking Tours και ο Κωστής Ζαφειράκης, μας πάνε μια βόλτα στην οδό Ολύμπου. ‘Ένα σημαντικό μνημείο γίνεται χώρος για παιδικό παιχνίδι, η δεκαετία του ’80 και τα ίχνη που άφησε εδώ και εκεί, τα αυγά του Ποζέλι και τα μάρμαρα του Κούδα, ο Πικιώνης και μερικά ακόμη πρόσωπα που κρύβονται σε σημεία που περιμένουμε και δεν περιμένουμε, τα στραγάλια που έφτασαν στη NASA, ένας νέος χώρος αφιερωμένος σε κουζίνα με ανησυχίες, μανάβικα που δεν υπάρχουν πια, ένα πατσατζίδικο που ευτυχώς υπάρχει ακόμη αποτελούν σταθμούς σε μια διαδρομή απολαυστική και εξομολογητική.

Info:

Σάββατο 3 Μαρτίου

Σημείο συνάντησης: Έξω από την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων
Ώρα: 11:00
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: [email protected] & 6978186900- 1

H Νύχτα της Rebecca Prichard

Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, που συμπληρώνονται και με Σεμινάριο Υποκριτικής, έρχεται το θεατρικό της Rebecca Prichard στη Θεσσαλονίκη κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου, στις 23:00.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης ΨΥΧΩΣΗ (4.48 Psychosis) της Sarah Kane το Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με το βραβευμένο βρετανικό έργο ΝΥΧΤΑ! (Yard Gal) της Rebecca Prichard στο Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Η Rebecca Prichard αποτελώντας μια λαμπρή συνεχίστρια του έργου της Sarah Kane και του θεατρικού ρεύματος In-yer-Face-Theater μας καλεί στο κέντρο μιας μητρόπολης του άμεσου μέλλοντος, μας προκαλεί να περιπλανηθούμε μαζί της σε ένα υπαρξιακό ταξίδι έως την άκρη της Νύχτας!

Λίγες μέρες πριν την έναρξη των παραστάσεων η ηθοποιός και ποιήτρια Σίσσυ Δουτσίου θα παραδώσει μαθήματα στα πλαίσια του 6ήμερου Ανοιχτού Σεμιναρίου Υποκριτικής «ΕΡΩΣ & ΛΥΠΗ» στο Θέατρο» (από 24/2 και για 3 Σαββατοκύριακα στο Θέατρο Αυλαία)

Info:

Σάββατο 3/3/2018 και Σάββατο 10/3/2018

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή)

Ώρα έναρξης 23.00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Μειωμένο: 8 ευρώ (ισχύει για φοιτητές και ανέργους)

Όσο η καρδιά μου στην καταιγίδα

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Πάνου Δεληνικόπουλου, στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για το έργο

Σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην ηλικία που γεννιέται η επιθυμία. Που το κορμί ξυπνάει κι ανακαλύπτει την έκτασή του. Ένα Αγόρι ερωτεύεται για πρώτη φορά. Όχι ένα κορίτσι, αλλά μια Γυναίκα. Ένας Άντρας και μια Μάνα κλείνουν τον κύκλο των σωμάτων που χορεύουν στην άκρη του γκρεμού. Των σωμάτων που απαγορεύεται να συναντηθούν. Με τη θάλασσα από κάτω τους να περιμένει.

Βασισμένος στην «Πρώτη Αγάπη» του Ιωάννη Κονδυλάκη, ο Άκης Δήμου γράφει μια παραλλαγή του γνωστού διηγήματος, για την ιερή, την απελπισμένη Πρώτη Αγάπη. Σε μια γλώσσα ποιητική, που θα μιλήσει για όσα το σώμα δεν μπόρεσε.

Info:

«Όσα η Καρδιά μου στην Καταιγίδα» του Άκη Δήμου

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

“Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον.”

Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε “Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ”, ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Info:

Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΗΣ ΕΜΣ, Εθν. Αμύνης 2

Περιμένοντας τον Γκοντό

-Πάμε.
-Δεν μπορούμε.
-Γιατί;
-Περιμένουμε τον Γκοντό.

Το έργο κατατάχθηκε στο λεγόμενο «Θέατρο του Παραλόγου». Θα μπορούσε να ναι μια κλοουνερί, ένα νούμερο στο τσίρκο, μια πραγματεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, ένα δοκίμιο γραμμένο στον 21ο αιώνα που διανύουμε, μια κωμωδία που… παρωδεί την τραγωδία του ανθρώπινου είδους από την εμφάνισή του ως σήμερα.

Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του (1948) το αριστουργηματικό έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας το Γκοντό» φωτίζει τα αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Η Ρώσικη Επανάσταση του ΄17, που με το ξέσπασμά της δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες, έχει γίνει πλέον καθεστώς, έχουν λήξει δυο παγκόσμιοι πόλεμοι που άφησαν εκατομμύρια νεκρούς κι ερείπια κι ο άνθρωπος στα μισά του 20ού αιώνα προσπαθεί να βρει την ελπίδα. Μετέωροι σε ένα έρημο τοπίο ο Βλαδίμηρος κι ο Εστραγκόν μιλούν, σιωπούν και περιμένουν. Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ρθεί. Μάλλον Αυτός θα δώσει και τη λύση! Προφανώς υπάρχει και δοκιμάζει την πίστη τους. Ή μήπως αδιαφορεί για αυτούς και τους έχει ξεχάσει;

Info:

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ» του Σάμουελ Μπέκετ
Βασιλικό Θέατρο, Πλατεία Λ. Πύργου

Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

"Η Αυλή των Θαυμάτων" στη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο «Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Μετά από 14 χρόνια ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Κώστας Τσιάνος, επιστρέφει στο ΚΘΒΕ για να σκηνοθετήσει το έργο σταθμό της νεοελληνικής δραματουργίας, την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

«Η Αυλή των θαυμάτων βασίζεται στην έλλειψη σταθερότητας και σιγουριάς, που χαρακτηρίζει τη ζωή του Έλληνα. Όλα στην Ελλάδα ανεβοκατεβαίνουν πολύ εύκολα, κυλούν, φεύγουν κι η συνηθισμένη λαχτάρα του Ρωμιού είναι να στεριώσει κάπου, να σιγουρέψει κάτι», σημειώνει ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στην πρώτη ιστορική παρουσίαση του έργου το 1957, από τo Θέατρο Τέχνης.

Ένα έργο που παραμένει, 60 χρόνια μετά, διαχρονικό ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ με νέα τραγούδια σε μουσική σύνθεση του Διονύση Τσακνή και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια αυλή, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, διασταυρώνονται ένας γέρος πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία που φορτωμένος τα στρώματά του σκαρφαλώνει στο ταρατσάκι του, η γυναίκα του που με μια φέτα ψωμί στο χέρι καλεί τον χαμένο εγγονό της, μια χήρα, ένας ονειροπόλος, ένα αντρόγυνο που άλλοτε χαϊδολογιέται και άλλοτε μαλλιοτραβιέται ενώ σχεδιάζει να φύγει στην Αυστραλία, μια συνοικιακή καλλονή που ελπίζει να γίνει σταρ του σινεμά, ένας «μοιραίος» υδραυλικός. Σε αυτόν τον μικρό χώρο κατοικεί ολόκληρη η Ελλάδα. Λίγο πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα, μια ερώτηση αναδύεται: τι βιώνουμε, τελικά, ένα μίζερο αδιέξοδο ή ένα θαύμα;

Στο ρόλο της Αννετώς η Σοφία Καλεμκερίδου και του Ιορδάνη ο Δημήτρης Κολοβός.

Info:

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ-ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ

Σάββατο 20:30

Κυριακή 19.00

Κανονικό εισιτήριο: 13 € (Θέσεις πλατείας)

Κανονικό εισιτήριο: 10 € (Θέσεις εξώστη)
Εκπτωτικό εισιτήριο: 8 € (Φοιτητικό, Άτομα άνω των 65)
Ομαδικό εισιτήριο: 7 € (για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω)

ΑΝΕΡΓΟΙ: (για όλες τις παραγωγές του ΚΘΒΕ) Δωρεάν
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

Ντα

Το «DA», το πολυβραβευμένο και διακεκριμένο έργο του Ιρλανδού θεατρικού συγγραφέα Χιου Λέοναρντ, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου, στην πρώτη του συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Ένας γιος επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε για την κηδεία του πατέρα του και βιώνει ξανά όλη την προηγούμενη ζωή του. Ένα έργο με πολύ χιούμορ και βαθιά συγκίνηση που ξεδιπλώνει τις σχέσεις γιου – πατέρα και μάνας μέσα από αλλεπάλληλα πηδήματα μέσα στον χρόνο. Ο χρόνος είναι στην ουσία ο πρωταγωνιστής στο έργο. Ο υποκειμενικός και αντικειμενικός χρόνος καθώς και η υποκειμενική κρίση που αλλάζει μέσα σε αυτόν. Ο Ντα (υποκοριστικό από το Daddy) μεταμορφώνεται στα μάτια του γιου του πότε σε μία τρυφερή και στοργική φιγούρα και πότε σε έναν πραγματικό τύραννο.

Το έργο έγινε γνωστό στη χώρα μας τη δεκαετία του ΄80 από το θίασο του Μάνου Κατράκη.Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά. Ο υπερτιτλισμός της παράστασης πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

Info:

Ντα» του Χιου Λέοναρντ

Σάββατο 21.00

Κυριακή 19.00

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (EMΣ), Εθν. Αμύνης 2

60 λεπτά στο θέατρο Σοφούλη

O Άνθιμος Κατιρτζόγλου, μετά την επιτυχημένη παράσταση «Νευρικοί Εραστές» επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη με το θεατρικό έργο «60 Λεπτά». Πρόκειται για μια πρωτότυπη μαύρη κωμωδία με άρωμα μυστηρίου και σύγχρονο προβληματισμό. Άραγε πόσο καλά ξέρετε τους «φίλους» σας;

Τα «60 Λεπτά» είναι μία πρωτότυπη μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστές έξι χαρακτήρες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και κίνητρα.
Είναι μία παρέα άγνωστων διαδικτυακών «φίλων», ετερόκλητη κι όμως κάτι τους δένει: ένας φαρμακοποιός, ένας πολιτικός, μία σχεδιάστρια μόδας, ένα μοντέλο, ένας ψυχολόγος και μία θεατρική παραγωγός, συναντώνται σε ένα πάρτι γενεθλίων, μέσα στο οποίο δοκιμάζονται οι συμπεριφορές και οι χαρακτήρες τους. Μέσα από ένα παιχνίδι, φανερώνονται οι διάφορες πτυχές του εαυτού τους.. Το παιχνίδι ξεκινάει και έχουν λιγότερο από… 60 λεπτά. Οι έξι άγνωστοι κρύβουν ένα μυστικό που όμως δεν το ξέρουν…

Info:

Σάββατο 3 Μαρτίου στις 21.00
Κυριακή 4 Μαρτίου στις 20.00

Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 και Θεμ. Σοφούλη, Καλαμαριά

Μάμμα Μια

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου Ράδιο Σίτυ.

Πρωταγωνιστούν:

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Info:

Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9

Σάββατο: 17:45 και 21:15

Κυριακή: 17:30

Παράταση έως τις 11 Μαρτίου

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : 30 ευρώ, 25 ευρώ, 20 ευρώ & 15 ευρώ

Σχεδόν Σαράντα the final cut

Η τρίτη σόλο παράσταση του Γιώργου Χατζηπαύλου, με τίτλο, Σχεδόν σαράντα, για 4 τελευταίες παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον.

Μετά τις sold out παραστάσεις του Νοεμβρίου και την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία σε 9 πόλεις, ο Γιώργος επιστρέφει για λίγες ακόμα εμφανίσεις με την παράσταση που χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες ελληνικές stand up comedy παραστάσεις και αναλύει όλα τα στάδια στη ζωή ενός άντρα αλλά και τη σχέση του με το άλλο φύλο, τη σημερινή εποχή, όλα τα παράξενα που βλέπουμε και βιώνουμε γύρω μας ενώ παράλληλα μας βάζει στον εξωφρενικά περίεργο και αστείο κόσμο της πατρότητας!

Ένας από τους κορυφαίους και πρωτοπόρους stand-up κωμικούς της Ελλάδας που, μεταξύ άλλων, είναι ο δημιουργός του Stand up for U, του ετήσιου θεσμού κωμωδίας που στηρίζει τις δράσεις της UNICEF, αλλά και ο δημιουργός της πρώτης stand up comedy παράστασης για παιδιά, επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για 4 παραστάσεις με πολύ γέλιο κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.

Info:

Θέατρο Αθήναιον / κεντρική σκηνή – Βασιλίσσης Όλγας 35
Παραστάσεις | Σάββατο 3/3 και Κυριακή 4/3
Ώρα έναρξης | Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:0
Διάρκεια | 120 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια |10 ευρώ, Προπώληση 8 ευρώ

Τα Best Of του Λάμπρου Φισφή

Μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Stand up Comedy και έχοντας στο ενεργητικό του δύο one man show, εκατοντάδες παραστάσεις και συνολικά πάνω από 6 ώρες υλικού ο Λάμπρος Φισφής μαζεύει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, τον χρυσό του δίσκο, τα μεγάλα σουξέ και τα ενώνει σε μια παράσταση «Best Of» που υπόσχετε να σας κάνει να πονάτε από τα γέλια.

Μια παράσταση που εναλλακτικά θα μπορούσε να έχει τίτλο "Ένας πιλότος που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι λέει,
τρώει φέτα ενώ του επιτίθονται περιστέρια που πίνουν φραπέ μέσα σε ένα σπίτι φτιαγμένο από το IKEA , γεμάτο με νιόπαντρα ζευγάρια που κυνηγάνε κατσαρίδες, γιατί μια Ελληνίδα μάνα τους είπε να προσέχουν το μωρό, που δεν τους αφήνει να κοιμηθούν.

Info:

Θέατρο Αριστοτέλειον, Εθν. Αμύνης 2

Σάββατο 3 Μαρτίου

Ώρα έναρξης : 9.15 ΜΜ

Γενική είσοδος : 12 € – Προπώληση : 10 €

Χορεύουμε για τη ζωή

Το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, η πρότυπη καλλιτεχνική ομάδα χορού Κωνσταντίνου Νικολαΐδη “Έκνευσις” με χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακού Χορού “ΚΥΚΛΟΣ” με χοροδιδάσκαλο τον Κυριάκο Μωϋσίδη, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με χοροδιδάσκαλο τον Σάκη Παληογιάννη και το Πολιτιστικό Σωματείο “Χοροστάτες” με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Σκρέκα, σε συνεργασία με τον Οργανισμό του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, “Χορεούουνε για τη ζωή”.

Το «Χορεύουμε για τη ζωή» είναι κάτι περισσότερο από μια παράσταση παραδοσιακού χορού και μουσικής. Όλα ξεκίνησαν το χειμώνα του 2004, λίγο μετά την 24η Δεκεμβρίου, όταν όλη η ανθρωπότητα παρακολουθούσε συγκλονισμένη τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία. Απέναντι σε αυτή την τραγική πραγματικότητα, μια παρέα δασκάλων παραδοσιακού χορού αποφάσισαν να βοηθήσουν με τον τρόπο που μπορούσαν…χορεύοντας και τραγουδώντας.

Τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο για διαφορετικό φιλανθρωπικό σκοπό, σε μια προσπάθεια υλικής και ψυχικής συμπαράστασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς.

Τη φετινή χρονιά, στηρίζουμε το Γυμνάσιο/Λύκειο Πολυχνίτου Λέσβου, πληγείσας περιοχής από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017.

Για 14η συναπτή χρονιά στη Θεσσαλονίκη «Xορεύουμε για τη Zωή»!

– Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος» – δάσκαλος Κυριάκος Μωυσίδης (Σπήλαιο Γρεβενών),

– Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού «Έκνευσις» – δάσκαλος Κώστας Νικολαΐδης (Κρήτη),

– Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης – δάσκαλος Σάκης Παληογιάννης (Νότια Δωδεκάνησα – Κάρπαθος, Κάσος, Ρόδος, Χάλκη),

– Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες» – δάσκαλος Αποστόλης Σκρέκας (Ξηροπόταμος Δράμας),

– Χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοποτάμου Λέσβου «Ο Μεσοπόταμος» – δάσκαλος Ευθύμης Σαραντίδης (Λέσβος)

– Κέντρο αποκατάστασης, κοινωνικής στήριξης και δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με ειδικές ανάγκες «Ο Σωτήρ» – δάσκαλοι Ρένα Δουδούγκαλα και Νίκος Γκότσιου (Θράκη).

Info:

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ1 – Αίθουσα Φίλων Μουσικής
Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, ώρα 21:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες – εισιτήρια: 2310 895938/9, www.tch.gr

O Φοίβος Δεληβοριάς στο Μύλος Club

O Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του αναρωτιούνται αν είναι αληθινά τα όσα έζησαν έως τώρα και αφηγούνται ξανά την ιστορία τους από την αρχή!

Το Σάββατο 3 & 10 Μαρτίου επιστρέφει στην αγαπημένη τους Θεσσαλονίκη και στο club του Μύλου, ξανασυναντούν «Εκείνη», ξαναχορεύουν την «Μπόσα Νόβα του Ησαϊα», ξανακοιτιούνται στον «Καθρέφτη» και τον σπάνε, γίνονται «Αόρατοι Άνθρωποι» και περνούν από την «Ομορφη Πόρτα», πηδούν απ’την «Ταράτσα», σκοτώνονται, ξανασηκώνονται και καταλήγουν στο γνωστό οικουμενικό motto: «μένω στην Καλλιθέα-κι αγαπάω μια Κική-η ζωή μόνο έτσι είν’ ωραία»…

Μαζί με την νέα τραγουδίστρια Νεφέλη Φασούλη και το θορυβώδες, αξεπέραστο combo Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης και Soto, αποδεικνύουν πως είναι άνθρωποι και όχι ρέπλικες και παίζουν με τη μουσική του Φοίβου παίζοντας Μουσική.

Info:

Μύλος Club, Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30

Προπωληση: 10€, Ταμείο: 13€
Τηλ κρατησεων: 2310.510081, 6949950530
Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΚΑΘΗΜΕΝΟΥ.

H Mατούλα Ζαμάνη στο Block 33

Στη γωνία των σφαγείων και στο φανταστικό τεταρτημόριο της μνήμης του πόθου και της θάλασσας, η Mατούλα Ζαμάνη έρχεται από τους Αμοργιανούς βράχους στην πόλη της Θεσσαλονίκης με καινούργια τραγούδια στο χρώμα του ουρανού…

Σε συνθήκη καλοκαιρίας, με δικά της περιπλανώμενα τραγούδια, λαϊκές μελωδίες της ζωής, άσματα του ποιητή εκ Μεταξοχωρίου κι αλλόκοτες ιστορίες που σφηνώνουν στην καρδια και φυτρώνουν στο νου..

Σταθεροί συνταξιδιώτες της:

Κώστας Νικολόπουλος: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Θάνος Καζαντζής τύμπανα-pads
Γιάννης Κονταράτος: βιολί
Ηλίας Ρότσιας :ηλεκτρικό μπάσο
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Δημητριάδης
Μοnitoring: Νίκος Κόλλιας
Φώτα: Μελίνα Ζερβάκη
Φροντίδα και στοργή παραγωγής: AFTOFOTO

Info:

Σάββατο 3 Μαρτίου

Ώρα έναρξης: 22.30

Block 33, 26ης Οκτωβρίου 33

Εισιτήρια 11 και 13 ευρώ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 2310 533533

Μανώλης Λιδάκης ερμηνεύει τα Λαικά του Μίκη

Ο Μανώλης Λιδάκης & η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με όπλα τη μοναδική φωνή του μεγάλου ερμηνευτή & τους εξαιρετικούς μουσικούς-γνώστες του έργου του Θεοδωράκη θα μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της μουσικής του.

Τραγούδια μέσα από τα οποία ο ελληνικός λαός έμαθε να εκφράζει τη χαρά & τη λύπη του, την απογοήτευση & το θυμό του αλλά και την εθνική του περηφάνια, την αγάπη του για τη ζωή, τον έρωτα, το χορό & το τραγούδι.

Ο Μανώλης Λιδάκης & η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» μαζί με την Έφη Κοντού & τον Παναγιώτη Καραδημήτρη θα μας παρασύρουν σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, για 6 παραστάσεις.

Info:

Θέατρο Βεργίνα, Regency Casino Thessaloniki
Σάββατο 03, 10, 17 Μάρτιου
Ώρα παράστασης: 21:45
Τιμή: από 15€ με 1 welcome drink
Τηλ: 2310 491 234Η είσοδος στο Καζίνο δεν είναι απαραίτητη. Η τιμή εισιτηρίου δεν περιλαμβάνει είσοδο στο καζίνο.

Η Λένα Παπαδοπούλου στο ROOM 63

Η Λένα Παπαδοπούλου επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στο αγαπημένο δωμάτιο της πόλης, το ROOM 63.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Μαζί της ο ανερχόμενος Βασίλης Δήμου, η Βάγια Λάμπρου και ο Dj Anestis Menexes.

Info:

Σάββατο 3 Μαρτίου

ROOM 63, Λ.Νίκης 63
Τηλέφωνο κρατήσεων:2310 254560

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Club Vogue

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έρχεται στο Club Vogue, για να βάλει φωτιά στα βράδια της Θεσσαλονίκης! Ο αγαπημένος τραγουδιστής ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και υπόσχεται βραδιές και ξημερώματα άνευ προηγουμένου στο ClubVogue.

Η πρεμιέρα έγινε την Παρασκευή 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευοσάββατο το Vogue γεμίζει μελωδίες και... δίνει δικαιώματα!

Info:

Κάθε Παρασκευή-Σάββατο

ClubVogue, 26ης Οκτωβρίου 23

Τηλέφωνα : 2310 550000 και 2310 550300

Κυριακάτικο Πρωινό με το τρίο ΙΑΜΑ

Τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ. συνεχίζονται με το τρίο ΙΑΜΑ που σχηματίστηκε από τρία αδέρφια, τον Γιάννη Ανισέγκο στο φλάουτο, την Μαρία Ανισέγκου στο βιολοντσέλο και τον Αντώνη Ανισέγκο στο πιάνο, με σκοπό την παρουσίαση νέων συνθέσεων για τον συνδυασμό των τριών οργάνων. Το ρεπερτόριο του τρίο περιλαμβάνει έργα που ξεκινούν από την εποχή του Μπαρόκ έως τα έργα του 21ου αιώνα.

Η ηλεκτρονική μουσική (ζωντανή ή προετοιμασμένη) και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός είναι επίσης πεδία στα οποία δραστηριοποιείται το τρίο.

Το πρόγραμμα της Κυριακάτικης συναυλίας έχει τίτλο "Καθρέφτης μέσα σε καθρέφτη" και περιλαμβάνει σύγχρονες συνθέσεις των Κάιγια Σααριάχο, Μπιτ Φούρερ, Άρβο Περτ και των δικών μας Χάρη Κίττου και Νικόλα Τζώρτζη.

Info:

Κυριακή 04/03/2018

Στις 12:00

Αίθουσα Κ.Ο.Θ. 'Σόλων Μιχαηλίδης'

Ένα νέο γλυπτό στη νέα παραλία της πόλης

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, στις 12 το μεσημέρι «ήγγικεν γαρ η ώρα» για την απόδοση ενός καινούργιου γλυπτού στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το νεοαφιχθέν γλυπτό που είναι έργο της Μάρθας Παναγιωτοπούλου, ολοκληρώθηκε μετά από προσπάθεια δύο ετών και αποτελεί πλέον το νέο απόκτημα του Κήπου των Γλυπτών.

Ο κήπος αυτός, “το πράσινο δωμάτιο τέχνης”, είναι σχεδιασμένος για να υποδέχεται σύγχρονα γλυπτά, αποτελώντας ένα πολιτιστικό πόλο και λειτουργώντας ταυτοχρόνως, σαν ένα σύγχρονο δημόσιο ανοιχτό μουσείο.

Γυμνάσου, χόρεψε, διασκέδασε και ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ενός παιδιού πραγματικότητα!

Κινέζικο brunch στο Hyatt Regency Thessaloniki

Από τις 27 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018, το Hyatt Regency Thessaloniki ταξιδεύει στην Άπω Ανατολή.

Όπως σε κάθε brunch, μας αρέσει η αυθεντικότητα έτσι και σε αυτό θα είναι κοντά μας ο βραβευμένος Executive chef Jacky Yu από το Andaz Xintiandi Shanghai.

Executive chef Jacky Yu

Οι προτάσεις για a la carte μενού θα είναι διαθέσιμες στο εστιατόριο Αμβροσία από τις 27 Φεβρουαρίου και η κορύφωση του γευστικού ταξιδιού θα γίνει την Κυριακή 4 Μαρτίου με το Sunday Brunch το οποίο θα απογειώσει τη γευστική σας εμπειρία .

Πιάστε λοιπόν τα τσόπστικ και απολαύστε: τηγανητό ρύζι, νούντλς, ντιμ σούμ με γαρίδα, κοτόπουλο ή λαχανικά και κινέζικες τηγανίτες. Τώρα ξέρετε πού θα φιλοξενήσετε τους φίλους ή τους συνεργάτες σας από την Κίνα για να αισθανθούν σαν στο σπίτι τους!

A-la-carte menu

Ορεκτικά
Κινέζικο γιαμ με σάλτσα βατόμουρου
Φρυγανισμένο φιλέτο κυπρίνου με γλυκόξινη σάλτσα
Κολοκυθάκια με όστρακα και λάδι κρεμμυδιού
Μοσχαρίσιο κοκκινιστό κρέας με σόγια
Φασόλια χιονιού, μανιτάρια, λάδι κρεμμυδιού

Κυρίως Πιάτο
Γαρίδες με πικάντικη ζύμη ρύζιού
Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα μαύρου πιπεριού
Τηγανητό ρύζι με θαλασσινά, αυγό και κρεμμυδάκι

Κινέζικα επιδόρπια

Κέικ ρυζιού, με άνθη από Osmanthus
Ρύζι ατμού, καρύδια και κόκκινη πάστα φασολιών
Καρύδα με ζελέ κόκκινου φασολιού

Ιnfo:

Hyatt Regency Thessaloniki (13o χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Περαίας)
Κυριακή 4 Μαρτίου
Η τιμή του είναι €42 ανά άτομο
Πολιτική παιδιών: 0-6 ετών χωρίς χρέωση, 6-12 ετών 50% έκπτωση
Ώρες: 13.30-17.00
Για περισσότερες πληροφορίες-κρατήσεις καλέστε στο 2310 401295.

Κουκλοθέατρο στη ΧΑΝΘ

Το λαϊκό παραμύθι «Ο Λύκος και τα επτά κατσικάκια», που για σκηνική οικονομία έγιναν τρία, διασκευάστηκε ειδικά για το κουκλοθέατρο μας. Η διασκευή κράτησε μόνο το κλίμα του παραμυθιού και τους βασικούς πρωταγωνιστές του: το λύκο, τη μαμά κατσίκα, τα τρία κατσικάκια και τον κυνηγό. Από κει και ύστερα το παραμύθι αφέθηκε ελεύθερο στους σκηνικούς στροβιλισμούς του μικροθεάτρου. Ο Λύκος, με τη μπουφόνικη συμπεριφορά του, προκαλεί πολύ γέλιο, η πονηριά της Αλεπούς φαιδρύνεται από το μπρίο και τις έξυπνες ατάκες της. Τα τρία κατσικάκια σε αφοπλίζουν με την παιδική αφέλειά τους και ο Σιδεράς επιβάλλεται με τη δυναμική και τόμπρα παρουσία του. Η μαμά Κατσίκα, συγκινεί με τη μητρική της αφοσίωση και τέλος ο τρελογιατρός με τις μανίες του και ο Κυνηγός με τη μορφή της νέμεσης σφιχτοδένουν τη θεατρική ροή.

Ιnfo:

Θεατράκι της ΧΑΝΘ
Κάθε Κυριακή του Μαρτίου
Ώρα: 12.00
Tιμή εισόδου: 6 ευρώ

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, τον «Ιάσονα και το Χρυσόμαλλο Δέρας», η ίδια καλλιτεχνική ομάδα, παρουσιάζει στο Θέατρο «Κολοσσαίον», τον «Θησέα και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Ας σημειωθεί ότι η παράσταση στο Αθηναϊκό ανέβασμα στο θέατρο Badminton έκανε ρεκόρ εισιτηρίων, πάνω από 100.000 χιλιάδες θεατές.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες και έρωτες και πάνω απ’ όλα αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες, γοργόνες –οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ.

Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα, ενώ η μουσική που βασίζεται σε παραδοσιακά ελληνικά μοτιβα, έχει ακούσματα τζαζ και έθνικ.

Info:

Θέατρο Κολοσσαίον, Βασ.Όλγας 150

Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11.30 πμ

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Kουτί των Ήχων» στο Θέατρο Τ

«Τί θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την Πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους, τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Η παράσταση είναι ιδιαίτερα διαδραστική και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ? όλη τη διάρκειά της, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο το 2007 και το 2015, διεθνής διάκριση White Ravens το 2016 κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

Info:

Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμιγκ 16

Κάθε Κυριακή στις 12.00

«Ελίζα» στο Βασιλικό Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την αριστουργηματική «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, στο Βασιλικό Θέατρο από την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.
Η πιο συναρπαστική και γοητευτική ιστορία αγάπης για ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα. Ένα κορίτσι έξυπνο, γενναίο, πεισματάρικο, δυναμικό, ένα κορίτσι που δεν φοβάται να περιμένει και να αγαπάει. Ένα κορίτσι που αγωνίζεται για τ

Keywords
θεσσαλονικη, μπορειτε, ιακωβος καμπανελλης, μικης θεοδωρακης, θεατρο, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, βομβα mall, film, νέα, bazaar, info, science, χλμ, miro, quiz, ιουνίου, τηλ, tesla, volt, roosevelt, εφηύρε, μαΐου, εισιτήρια, ελλαδα, ΠΑΟΚ, club, πικιώνης, NASA, ψυχωση, νυχτα, yard, αυλαια, λυπη, χανθ, κρητη, εμσ, λύση, κθβε, αθηνα, σταρ, κηδεία, γιου, εοτ, δεσποινα, αρης, unicef, ikea, ροδος, ομορφη, αγορα, block, καρδια, νικολοπουλος, ηλεκτρικος, room, vogue, ηλεκτρονική, hyatt, chef, ρυζι, κοτοπουλο, αφοσίωση, κυνηγός, badminton, κιχ, white, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, ανακοινωση nasa, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, τραπεζα της ανατολης, σεισμος κρητη, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, Τελετή Έναρξης, φωτια, μαρια πατσα, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, Νικόλαος Κοπέρνικος, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, η ζωη ειναι ωραια, η ζωη, ξανα, φεστιβαλ ντοκιμαντερ, ηλεκτρονική, αυστραλια, αυλαια, βεργινα, γυναικα, γωνια, δωδεκανησα, δωρεαν, εθνικη, εξυπνες ατακες, εοτ, εργαλεια, ηθοποιος, θαλασσα, θησεας, ιχνη, κηπος, κθβε, κινα, λυκος, μνημειο, μουσικη, μυλος, μωρο, νησι, νοβα, ντοκιμαντερ, οικονομια, ονειρο, παιχνιδια, πλαισιο, πλανηταριο, προγραμμα, ραδιο, σημερινη, σινεμα, σταρ, σωκρατης, τραγουδια, χρωματα, ψυχωση, ψωμι, ωρα, face, hyatt, quiz, unicef, vogue, αγαπη, αυγο, αυγα, αγορα, αετος, αθηναιον, ακης, ανθρωπος, ανθη, απλα, αριαδνη, αρωμα, ασια, αφοσίωση, βαγια, βιβλιο, βοηθεια, βραδια, βρισκεται, γειτονια, γελιο, γεωργιου, γινει, γινεται, γινονται, γιου, γλωσσα, γονεις, γοργονες, δακρυα, δασκαλος, δευτερο, δυναμη, δημοσιο, δοκιμιο, δωσει, δρακος, διημερο, δυναμικο, εγινε, εγγραφη, εγγραφες, ευα, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ευρω, ειπε, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εκθεσεις, εκκλησια, εκρηξη, εκφραση, ελευθερια, ελλειψη, ελισαβετ, ελπιδα, εμη, εμπνευση, εμσ, ενεργα, εργα, εμφάνιση, εξι, εξοικειωση, εποχη, επτα, επιτυχια, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, ερχονται, ετων, εφαπαξ, εφηύρε, τεχνη, τεχνολογια, εξυπνο, ζαφειρακης, ζαχαριαδης, ζευγαρια, ζελε, ζυμη, ζωη, ζωης, ιδεα, κηδεία, ιδεες, ιδια, ειδος, ηλικια, υπηρεσια, ηρωες, θεατρο badminton, ιδρυμα, ιωαννα, καρπαθος, κασος, εκδοσεις, κειμενο, κυνηγός, κουζινα, κυκλος, κυρια, κικη, κιχ, κλιμα, κοκκινου, κοστουμια, κρατικο, κτιριο, κωμωδια, λαδι, λαικα, λαχανικα, λειτουργια, λενα παπαδοπουλου, λυπη, λιδακης, λογια, μαΐου, μαμα, μανιταρια, ματια, μυθολογια, μηνυματα, μυστικο, μικρο, μονη λαζαριστων, μορφη, μουσικα οργανα, μαρια, μυστικα, νεα υορκη, νερο, νεφελη, νυχτα, νοησις, νηπια, ξερετε, ξημερωματα, ομαδα, παντα, ομιλος, οικογενεια, ουσιαστικα, ουσια, παραμυθια, παιδι, παιδια, παμε, παρουσιαση, πεδια, πεμπτη, πετρα, πιστη, πιανο, πικιώνης, πιλοτος, ροη, πρωταγωνιστες, πρωινο, ρεκορ, ρολο, σαββατο, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σκηνες, σκηνοθετες, σκηνοθεσια, σωμα, σοφια, σπιτι, συγχρονο, σχεδιο, σωματειο, τηγανιτες, τιμη, τι ειναι, τηλ, τμημα, τραγουδιστρια, τρια, τριτη, τσουναμι, τυμπανα, φαντασια, φετα, φεστιβαλ, φοιβος, φυλο, φυσικα, φλαουτο, φτερα, φοβερο, φωνη, φορα, χερι, χανθ, χατζηβασιλειου, χηρα, χιουμορ, χλμ, χρονος, χρωμα, χτισιμο, χαρα, κωνσταντινος, οντα, ωρες, αγορι, ασματα, αυλη, bazaar, badminton, white, chef, club, δημητρης, block, δωματιο, ειδη, εκδρομη, ελληνικα, εμφανισεις, εμφαση, εννεα, ερωτες, ερωτησεις, film, γελια, γιορτη, χωρα, ιακωβος, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, ιουνίου, καρδια, κρεας, κωμικος, κωνσταντινου, κωστας, κυριακη, miro, μοιαζει, volt, room, οργανα, ορχηστρα, παιχνιδι, ποιητης, πληροφοριες, ψυχολογος, roosevelt, σκηνη, σκηνικα, ταξιδι, tesla, των αγιων αποστολων, θαλασσινα, θανασης, υδραυλικος, θεματα, θεοι, θησεα, υλικα, υπεροχο, ξεκινησε, ζωγραφος, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα