Νέος κύκλος αίματος στην Αίγυπτο

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υποστηρικτών του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κατά την πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος για το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου που, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχει ως στόχο την αποκατάσταση της δημοκρατίας.
Σύμφωνα με ιατρικές πηγές,

οι τέσσερις από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Σόχαγκ, στα νότια. Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν στα δυτικά προάστια του Καΐρου, ανέφερε η εφημερίδα Αλ Αχράμ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους υποστηρικτές του Μόρσι που, κατά την εφημερίδα, επιχείρησαν να διαταράξουν την ψηφοφορία στο Κάιρο, την επαρχία Σάρκια στο Δέλτα του Νείλου και τη Μίνια, στα νότια.
Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, το πρωί, μία βόμβα εξερράγη έξω από ένα δικαστήριο στη συνοικία Ιμπάμπα της πρωτεύουσας, προκαλώντας μόνο μικρές υλικές ζημιές.
Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 53 εκατομμύρια Αιγύπτιοι. Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 21.00 απόψε και θα ανοίξουν ξανά αύριο το πρωί. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το Σάββατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα