Νέος γύρος εσωστρέφειας σήμερα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα και αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την εκλογή του νέου γραμματέα της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι συζητήσεις εκεί γίνονται την ώρα που η εσωκομματική γκρίνια εξακολουθεί να κυριαρχεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις τόσο στο επίπεδο της ευρωπαϊκής συμφωνίας με τους εταίρους, όσο και στο εσωτερικό όπου μια σειρά από προεκλογικές εξαγγελίες είτε έχουν «φύγει» απ» το… παράθυρο είτε έχουν πάει πιο πίσω.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

η τοποθέτηση των στελεχών και των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εστιάσουν στο τρίπτυχο:

Διαπραγμάτευση με τους δανειστές, προτείνοντας να υπάρξει προετοιμασία ακόμα και για ρήξηαποτίμηση αλλά και προσδοκίες από την εκλογή Παυλόπουλουνα υπάρχει ενεργότερος ρόλος του κόμματος στην κυβέρνηση και να μην λαμβάνονται αποφάσεις που δεν τις γνωρίζουν

Τέλος, αναμένεται να εκλεγεί νέα και ολιγομελής Πολιτική Γραμματεία, νέος γενικός γραμματέας και να αντικατασταθούν αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Φαβορί, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο, είναι ο Τάσος Κορωνάκης. Ο κ. Βίτσας θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα απομακρυνθεί μετά την εκλογή του στο κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα