Νέα Υόρκη: Ηλιακοί φορτιστές δρόμου

H σχεδιαστική εταιρία Pensa με έδρα το Μπρούκλιν ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των ανθρώπων τον 21ο αιώνα εγκατέστησε ηλιακούς φορτιστές (streetcharge) σε πολυσύχναστες περιοχές της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή όσο και οικονομική-οικολογική λύση της εταιρίας, που θα λύσει τα χέρια σε όσους ξεμένουν από μπαταρία ενώ βρίσκονται στο δρόμο και δεν έχουν τρόπο να φορτίσουν το κινητό τους. Οι σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με φορτιστές για iPhone 4 και

iPhone 5 φορτιστές, καθώς και microUSB και καλώδια USB για τη φόρτιση άλλων συσκευών.

Οι ηλιακοί φορτιστές συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και την μετατρέπουν σε ενέργεια, την οποία χρησιμοποιούν οι περαστικοί για να φορτίσουν τα κινητά τους. Η ηλιακή ενέργεια προέρχεται από τρεις ηλιακούς συλλέκτες 15 watt και αποθηκεύεται σε ειδικές μπαταρίες, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τη νύχτα.

Προς το παρόν η εταιρεία έχει εγκαταστήσει πειραματικά 25 τέτοιους φορτιστές στο Fort Green Park του Μπρούκλιν, ενώ αν η δοκιμή έχει απήχηση, θα εγκατασταθούν άλλοι 24 φορτιστές σε πολυσύχναστες περιοχές όπως τα Brooklyn Bridge Park, Coney Island, Riverside Park, Rockaways, Summerstage στο Central Park, Νησί Randall, Union Square, και Hudson River Park.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα