Νέα συμπτώματα κορονοϊού: Ανακοίνωση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ

Νέα συμπτώματα κορονοϊού: Σε αναθεώρηση του καταλόγου με τα συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός Covid-19 προχώρησε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC). Η αναθεώρηση είναι η δεύτερη που γίνεται, αφού καθώς εξελίσσεται η πανδημία, οι γιατροί μαθαίνουν ολοένα περισσότερα για τον επικίνδυνο ιό που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη.

Τα τρία αυτά νέα

συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι το συνάχι ή η ρινική συμφόρηση (μπούκωμα), η ναυτία και η διάρροια.

Με τις νέες προσθήκες, τα συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός είναι, σύμφωνα με τα CDC:

-Πυρετός ή ρίγη
-Βήχας
-Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
-Κόπωση
-Πόνος στους μυς ή στο σώμα
-Πονοκέφαλος
-Πρωτοεμφανιζόμενη απώλεια όσφρησης ή γεύσης
-Πονόλαιμος
-Συνάχι ή ρινική συμφόρηση (“μπούκωμα” στη μύτη)
-Ναυτία ή έμετος
-Διάρροια

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ήπια έως σοβαρά, ενώ οι περισσότεροι ασθενείς αρχίζουν να τα εκδηλώνουν 2-14 ημέρες μετά από την έκθεση τους στον ιό covid-19. Διευκρινίζεται πως όλα τα προαναφερθέντα συμπτώματα είχαν αναφερθεί από τον πρώτο καιρό της πανδημίας. Επειδή, όμως, οι τότε καταγραφές αφορούσαν μικρό αριθμό ασθενών, πολλά από αυτά -όπως η διάρροια- θεωρούνταν σπάνια.

Δείτε ακόμηΟ Μπόρις Τζόνσον έκανε κάμψεις με… γραβάτα για να δείξει πόσο υγιής είναι30χρονη πονούσε στην κοιλιά και ανακάλυψε ότι… είναι άντρας21χρονη κατάλαβε ότι είναι έγκυος ώρες πριν γεννήσει -Νόμιζε ότι είχε… παχύνειΝέα ΚΥΑ για τα ταξί και τα Ι.Χ: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται – Τι ισχύει για μάσκες και κλιματισμόΠότε “βλέπει” το δεύτερο κύμα στην Ελλάδα ο Σύψας – Γιατί είναι επικίνδυνοι οι νέοιΚαταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών: Μετέφεραν ύποπτο κρούσμα κορονοϊού με υπηρεσιακό όχημα
Keywords
Τυχαία Θέματα