Ναι της Κύπρου σε ενδεχόμενη χρήση βάσης για επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την διάθεση του κυπριακού εδάφους για επιθέσεις εναντίον των ισλαμιστών στο Ιράκ είναι διατεθειμένη να δεχθεί η Κύπρος «Εάν η Βρετανία ζητήσει να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ, εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους από τη βάση του Ακρωτηρίου, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα φέρει αντίρρηση» ήταν τα λόγια του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο κ. Κασουλίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού Sky News

σημείωσε ακόμα ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει για τη χρήση της βάσης του Ακρωτηρίου, πριν από οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράκ.

«Η προώθηση των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους έχει θορυβήσει όλη την ευρύτερη περιοχή. Συνιστά πραγματική απειλή, κάτι που έχει ήδη φανεί», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Κασουλίδης.

Από την πλευρά της Βρετανίας ο υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον, κατά τη διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στην Κύπρο το περασμένο Σάββατο ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις προθέσεις της Βρετανίας, αλλά δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες.

Το άρθρο Ναι της Κύπρου σε ενδεχόμενη χρήση βάσης για επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα