Και δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεχίζονται για 10η ημέρα οι διαδηλώσεις και οι ταραχές στην πόλη του Φέργκιουσον που βρίσκεται στην κομητεία του Σεντ Λούις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα είχαμε και δεύτερο νεκρό από πυρά αστυνομικών. Συγκεκριμένα νεκρός έπεσε ένας 23χρονος μαύρος σε περιοχή κοντά στο Φέργκιουσον,

Το καινούργιο περιστατικό συνέβη την Τρίτη και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ,

ο νεαρός που κρατούσε μαχαίρι πλησίασε τους αστυνομικούς, αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους να σταματήσει και οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Κομητεία του Σεντ Λιούις Σαμ Ντόσον, σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι: «Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει και να πετάξει στο μαχαίρι. Ωστόσο συνέχισε να κινείται προς το μέρος του και έφτασε μόλις λίγα μέτρα από τον έναν αστυνομικό. Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του.»

Σύμφωνα πάντως με αμερικάνικα ΜΜΕ οι μαρτυρίες για το περιστατικό της δολοφονίας του 18χρνου μαύρου είναι αντικρουόμενες. Όλες οι μαρτυρίες συμφωνούν ότι ο 18χρονος έσκυβε σε ένα ανοιχτό παράθυρο και οι αστυνομικοί που περνούσαν με το περιπολικό σταμάτησαν για έλεγχο. Βγήκαν από το περιπολικό και ο νεαρός άρχισε να τρέχει και αμέσως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν.

Μετά το σημείο αυτό οι μαρτυρίες αυτοπτών διαφέρουν καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο νεαρός σταμάτησε σήκωσε τα χέρια ψηλά και τότε δέχθηκε πυροβολισμούς που οδήγησαν στον θάνατό του. Κάποιοι άλλοι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι ο νεαρός κινήθηκε απειλητικά προς τους αστυνομικούς που αντέδρασαν πυροβολώντας το νεαρό.

Το άρθρο Και δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα