«Ναι» στις e-αγορές λένε οι Έλληνες

Όλο και περισσότεροι Έλληνες εμπιστεύονται το διαδίκτυο για τις αγορές τους, όπως προκύπτει από έρευνα της Nielsen σε 29.000 καταναλωτές 58 χωρών. Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης της εταιρείας για την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 5 μονάδες σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και διαμορφώθηκε στις 40 μονάδες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις που «μετρούν» οι 29 χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον, άνοδο επτά μονάδων

σημείωσαν η Φινλανδία και η Σλοβακία, έξι μονάδων η Δανία και η Τσεχία, ενώ αντίστοιχη βελτίωση με την Ελλάδα κατέγραψαν η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Ελβετία.

Από την άλλη όμως, οι Πορτογάλοι καταναλωτές εμφανίσθηκαν περισσότερο απαισιόδοξοι, με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά επτά μονάδες και να διαμορφώνεται στις 31 μονάδες, που είναι και η χαμηλότερη επίδοση μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η οικονομική ύφεση έχει «ρίξει» την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις χώρες της Νότιας Ευρώπης σε σχέση με εκείνες της Βόρειας.

Συνολικά, από τις 29 ευρωπαϊκές χώρες στις 20 καταγράφηκε αύξηση, ενώ τα αποτελέσματα ήταν αντίθετα στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 οπότε και είχε καταγραφεί υποχώρηση σε 20 χώρες. «Αν και αυτό αποτελεί μία ελπιδοφόρα ένδειξη για την περιοχή, υπάρχει πόλωση μεταξύ των χωρών της Νότιας Ευρώπης που βρίσκονται σε ύφεση και των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης που σημειώνουν ανάκαμψη», αναφέρει η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα