Μητσοτάκης ΔΕΘ 2020: Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει από το Βελλίδειο

Μητσοτάκης ΔΕΘ 2020: Στους χώρους της ΔΕΘ περιηγήθηκε αμέσως μετά τις δηλώσεις του ενώπιον της διοίκησης του εκθεσιακού φορέα, υπουργών και αυτοδιοικητικών της πόλης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε για τα σχέδια ανάπλασης. Τον πρωθυπουργό ξενάγησαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης,

ενώ στη μίνι-βόλτα τον συνόδευαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, η διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, καθώς και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στον χώρο της ΔΕΘ, από το Διοικητήριο μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου τα μέλη του ΔΣ της Έκθεσης του παρουσίασαν επί τόπου το σχέδιο ανάπλασης.

Η… Champs-Élysées στην Αγγελάκη και η αξία της γης

Μάλιστα, κατά την επεξήγηση του σχεδίου ανάπλασης στον πρωθυπουργό, ο κ. Ποζρικίδης στάθηκε ιδιαίτερα στη δρομολογούμενη μεταμόρφωση της οδού Αγγελάκη μέσω της παρέμβασης, χαρακτηρίζοντάς τη «μπούλεβαρντ (λεωφόρο)», με την ενσωμάτωση ενός μεγάλου αριθμού καταστημάτων στην αγκαλιά της νέας ΔΕΘ, ενώ ο κ. Τζήκας έσπευσε να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι από τις γενικές παρουσιάσεις προκύπτει ότι «θα είναι σαν τη Champs-Élysées» (σ.σ. τη διάσημη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι).

«Εδώ είναι η αξία της γης!», είπε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκόμενων.

Δείτε το βίντεο με την ξενάγηση του Μητσοτάκη και τη χαρακτηριστική ατάκα στο τέλος:

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Είμαστε στο μέσον ενός ορμητικού ποταμού, το στοίχημα είναι να περάσουμε στην άλλη όχθη

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να απαλύνει τον πόνο από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και αφετέρου να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης του με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo. «Είμαστε στο μέσον ενός ορμητικού ποταμού. Το στοίχημα είναι να περάσουμε στην άλλη όχθη. Απόψε θα μιλήσω για το πώς θα το πετύχουμε αυτό», είπε ο πρωθυπουργός στις πρώτες του δηλώσεις δίνοντας το στίγμα της αποψινής ομιλίας του το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για μια διαφορετική ομιλία. «Θα μιλήσουμε για το πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη, η κοινωνία ζητά σταθερότητα και ασφάλεια και το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο που έχει η κυβέρνηση. Όσο εστιασμένοι είμαστε να απαλύνουμε τις συνέπειες από την πανδημία βραχυπρόθεσμα, τόσο εστιασμένοι είμαστε και στις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να μπουν σε τροχιά ώστε να επιστρέψει η χώρα στην εμβληματική ανάπτυξη», σημείωσε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

«Να καθιερωθεί ως θεσμός το Thessaloniki Helexpo Forum»

Για τη ΔΕΘ-Helexpo ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρέπει να δει την κρίση λόγω του κορονοϊού ως ευκαιρία και σημείωσε πως πρέπει να καθιερωθεί ως θεσμός το πολιτικό Φόρουμ Thessaloniki Helexpo Forum που πραγματοποιείται για πρώτη φορά φέτος, επειδή ακυρώθηκε η 85η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει διάκριση ανάμεσα στον εμπορικό και τον πολιτικό χαρακτήρα της Διεθνούς Έκθεσης. «Καταφέρατε, να μετατρέψετε αυτήν την κρίση σε ευκαιρία να αναδειχθεί η πολιτική διάσταση της ΔΕΘ, μέσα από ένα φόρουμ διαλόγου, το οποίο εύχομαι και ελπίζω ότι θα καθιερωθεί πια και θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Διεθνούς Έκθεσης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΘ-Helexpo.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η διάκριση μεταξύ του αμιγώς εμπορικού της τμήματος, αλλά και της πολιτικής δράσης που τη συνοδεύει, ήταν ένας στόχος τον οποίον είχαμε θέσει, επιτυγχάνεται αυτή τη στιγμή σε αντίξοες συνθήκες, αλλά είναι κάτι το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε ως κεκτημένο».

Έργο πνοής η ανάπλαση της ΔΕΘ

Επιπροσθέτως ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη την ανάπλαση της ΔΕΘ και είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο και σε συνθήκες πανδημίας έγιναν πράγματα που θα χρειάζονταν χρόνια για να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης.

όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία, «μία σημαντική αστική ανάπλαση στο κέντρο ακριβώς της πόλης, η οποία θα συνδυάσει διαφορετικές δράσεις εκθεσιακές, εμπορικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές και θα δημιουργήσει στο κέντρο της πόλης ένα σημείο αναφοράς για το οποίο όλη η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανη».

Ο δε πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τόνισε στις 28 Σεπτεμβρίου θα προκηρυχθεί ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το έργο της ανάπλασης. Ο πρωθυπουργός  υπόψιν έφτασε φορώντας μάσκα και τον υποδέχθηκε ο κ. Τζήκας. Στη συνεδρίαση σημειωτέον παραβρέθηκαν ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο περιφεριάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΔΕΘ/Helexpo, ο πρωθυπουργός περπάτησε στους χώρους της Διεθνούς έκθεσης και ο κ. Τζήκας του έδειξε, σε μακέτα, πως θα είναι ο χώρος της ΔΕΘ μετά την ανάπλαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα