Μήνυμα Ερντογάν προς την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ευκαιρία της επετείου ίδρυσης, πριν 21 χρόνια, του μειονοτικού κόμματος “Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης” της Θράκης, έστειλε ένα μήνυμα στον πρόεδρό του, Μουσταφά Αλιτσαβούς, από τα πιο ενθαρρυντικά και ειρηνικά που έχει ποτέ απευθύνει και με έμφαση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός σημείωσε στο μήνυμα πως «οι πολίτες της Ελλάδας, μέλη της τουρκικής μειονότητας

και οι πολίτες της Τουρκίας, μέλη της ελληνικής μειονότητας πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας» και ανέφερε: «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς των διμερών σχέσεων».

Διαβεβαίωσε ακόμη «ότι όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας», τονίζοντας ότι «η προσέγγισή μας προς τα μέλη της ελληνορθόδοξης μειονότητας, το καθ’ ένα από τα οποία είναι πολίτες της Τουρκίας, αλλά και τα αλλεπάλληλα ανοίγματά μας το τελευταίο διάστημα, είναι αποτελέσματα της δημιουργικής μας προσέγγισης».

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ότι «η ευτυχία και η ευημερία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης καθώς και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους -που τελούν υπό την εγγύηση διεθνών συμφωνιών και διεθνών σταθερών- έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα