Μεταβίβαζαν κλεμμένα αυτοκίνητα με ταυτότητα και στοιχεία νεκρού ατόμου !

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Μεγάλος αριθμός πολιτών έχει αγοράσει εν αγνοία του οχήματα κλεμμένα από περιοχές της Αττικής.Για τις μεταβιβάσεις μάλιστα, τα μέλη της σπείρας, που βρίσκονται πίσω από τη σοβαρή υπόθεση, χρησιμοποιούσαν ταυτότητα και άλλα στοιχεία… αποβιώσαντος!

Έτσι, κι αν ακόμη κάποιοι αντελήφθησαν την απάτη και επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον του… μεταβιβαστή, κατ ουσίαν στρέφονταν κατά του νεκρού!!! Είναι απίστευτα τα στοιχεία που συνθέτουν την εξάρθρωση 13μελούς

σπείρας από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δράμας, οι οποίοι έχουν συλλάβει ως τώρα τους επτά.

Τα μέλη της σπείρας, αναφέρει η Αστυνομία, που δραστηριοποιείτο από τον Σεπτέμβριο του 2010, διέπραξαν πλήθος κλοπών οχημάτων και τα μεταπωλούσαν με απατηλό τρόπο σε ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές της Αττικής, της Δράμας και της Καβάλας. Σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στους Νομούς Αττικής, Δράμας και Καβάλας, συνελήφθησαν συνολικά τα επτά άτομα, εκ των οποίων έξι άνδρες ηλικίας 50, 50, 47, 47, και δύο γυναίκες (ημεδαποί) και μία 41χρονη, υπήκοος Βουλγαρίας.

Η σπείρα λειτουργούσε με έναν 55χρονο στην κορυφή.Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της αφαιρούσαν αυτοκίνητα, κυρίως από περιοχές του νομού Αττικής.Στη συνέχεια παραποιούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρων, με στοιχεία οχημάτων ίδιας μάρκας και τύπου για τα οποία είχε δηλωθεί ακινησία ή ολική καταστροφή. Έτσι δημιουργούσαν «κλώνους» οχημάτων τα οποία πωλούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες ανά την Ελλάδα.

Τα οχήματα αυτά αναρτούσαν με φωτογραφίες, σε αγγελίες στο διαδίκτυο, αλλά με τηλέφωνα επικοινωνίας που αντιστοιχούσαν σε τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν ενεργοποιηθεί από άτομα Ασιατικής καταγωγής.Επίσης, άλλα τα πωλούσαν σε επιχειρήσεις εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και επιχείρηση που διατηρούσε το αρχηγικό μέλος (!) σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλα προχωρούσαν σε υπεξαίρεση οχημάτων τα οποία παραλάμβαναν από τους ιδιοκτήτες, με την πρόφαση της εμπορικής εκμετάλλευσης τους -να τα πουλήσουν- και τα παραλάμβαναν χρησιμοποιώντας δελτίο ταυτότητας θανόντος προσώπου, προσποιούμενοι το νεκρό!Έτσι, σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των οχημάτων αντιλαμβάνονταν την απάτη σε βάρος τους, στρέφονταν ποινικά κατά ατόμου το οποίο είχε αποβιώσει…

Μάλιστα με τη χρήση του προαναφερόμενου δελτίου ταυτότητας, προσθέτουν οι αστυνομικοί, και προσποιούμενοι το θανόν πρόσωπο, κατάφερναν να πραγματοποιούν μεταβιβάσεις οχημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψε ότι τα οχήματα τα διέθεταν σε τρίτα άτομα για τέλεση αξιόποινων πράξεων, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά.

Από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης, εκτιμάται ότι έχουν υπεξαιρεθεί τουλάχιστον τριάντα οκτώ 38 οχήματα.

Το άρθρο Μεταβίβαζαν κλεμμένα αυτοκίνητα με ταυτότητα και στοιχεία νεκρού ατόμου ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα