Κακή διάθεση; «Γυρίστε» στο χαρούμενο παρελθόν και «σκοτώστε» την

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Λόγω του ρυθμού της ζωής μας αλλά και των πολλών συναισθηματικών εντάσεων που βιώνουμε σε καθημερινό επίπεδο, η διάθεση μας συνεχώς βρίσκεται σε κακά επίπεδα, με πολλούς να φτάσουν στην βαριά κατάθλιψη. Σύμφωνα με έρευνες όμως, όταν η κατάσταση βρίσκεται στα αρχικά στάδια, μπορούμε να την αλλάξουμε με απλές πρακτικές που έχουν σπουδαία αποτελέσματα.

Όλες όμως κινούνται γύρω από τις ευχάριστες αναμνήσεις και το «ταξίδι» που πρέπει να κάνουμε στο γλυκό παρελθόν μας, όταν αισθανόμαστε πως η θλίψη

μας αγγίζει:

Ξεφυλλίστε άλμπουμ με παλιές φωτογραφίες

Όλοι έχουμε κρυμμένα μέσα στα συρτάρια ή στην αποθήκη, άλμπουμ γεμάτα παλιές φωτογραφίες που έχουν πια ξεθωριάσει. Αν και ξεθωριασμένες όμως, θα μας γυρίσουν σε στιγμές που ήμασταν ανέμελοι κι ευτυχισμένοι, δημιουργώντας πάλι μέσα μας θετικά συναισθήματα.

Πάρτε μια κόλλα χαρτί και γράψτε γι’ αυτές τις ευχάριστες αναμνήσεις

Όταν γράφουμε για όμορφα συναισθήματα, ο εγκέφαλος μας ανακαλεί μνήμες με πολλές λεπτομέρειες που μένουν κολλημένες στο μυαλό μας για ώρες. Ο τρόπος που θα χαμογελάμε καθώς θα γράφουμε στο χαρτί, θα μας εκπλήξει ιδιαίτερα.

Συνδεθείτε με ανθρώπους από το παρελθόν

Οι άνθρωποι ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους μεγαλώνοντας και χανόμαστε για πάντα. Η τεχνολογία όμως μας προσφέρει τη δυνατότητα να βρούμε ακόμα και εκείνον τον παλιό συμφοιτητή που μαζί του «πεθαίναμε» στα γέλια. Μήπως ήρθε η ώρα να τηλεφωνήσουμε, ζώντας πάλι στιγμές αξέχαστου γέλιου; Κι αν δεν γελάσουμε το ίδιο, αρκεί που θα «φέρουμε» πίσω τις αναμνήσεις.

Κοιταχτείτε «κατάματα» με τις αναμνήσεις

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τη σκόνη από τα άλμπουμ και να κρατήσουμε τις πιο όμορφες φωτογραφίες μας σε ωραίες κορνίζες ώστε να τις βλέπουμε καθημερινά. Κοιτώντας εικόνες που μας δείχνουν να χαμογελάμε με αγαπημένα πρόσωπα, η διάθεση μας θα ανεβαίνει κατακόρυφα!

Το άρθρο Κακή διάθεση; «Γυρίστε» στο χαρούμενο παρελθόν και «σκοτώστε» την εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα