ΔΝΤ: «Πυρ και μανία» με τους Ευρωπαίους- Το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο «mignatiou.com» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επικρατεί έκδηλος εκνευρισμός σχετικά με την χθεσινή απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα καθώς εκτιμάται πως για πολλοστή φορά οι Ευρωπαίοι αγνόησαν τους αριθμούς και έλαβαν αποφάσεις με πολιτικά κριτήρια.

Σε ενημέρωση που

έκανε μόνο σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους υψηλά ιστάμενο στέλεχος του ΔΝΤ μεταφέροντας ουσιαστικά τις απόψεις της Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε πως η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα έχει ως απαράβατη προϋπόθεση αυτό να είναι υλοποιήσιμο και με τις παρούσες συνθήκες κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι φράσεις που αποδίδονται στο εν λόγω στέλεχος του Ταμείου είναι οι εξής «Δεν μπορεί μια ζωή να μας κατηγορούν ότι απαιτούμε λιτότητα. Εμείς να πιέζουμε για στόχο 1,5% που δεν προϋποθέτει επιπλέον λιτότητα, τα άλλα μέρη να συμφωνούν σε 3,5% που απαιτεί σκληρή λιτότητα και πάλι να βρίσκουμε τον μπελά μας». Ενώ συνέχισε λέγοντας «Το ΔΝΤ δεν κοπανά πόρτες πίσω του, ούτε φεύγει τρέχοντας, θέλει να συμμετέχει αλλά με την προϋπόθεση οι αριθμοί και το πρόγραμμα να βγαίνουν«.

Εξάλλου η θεμελιώδης θεώρηση που επικρατεί στο ΔΝΤ είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους αναφορικά με την διευθέτηση του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ εκτιμούν ότι το πακέτο των βραχυπρόθεσμων μέτρων είναι ανεπαρκές, ειδικά αν το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων παραμείνει στο 3,5%.

Το άρθρο ΔΝΤ: «Πυρ και μανία» με τους Ευρωπαίους- Το ελληνικό πρόγραμμα «δεν βγαίνει» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα