Μέρκελ, Ολάντ και Κάμερον «γυρνούν την πλάτη» στον Πούτιν

Είναι σαφές πως οι σχέσεις της καγκελάριου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον και του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν δεν είναι και οι καλύτερες τον τελευταίο καιρό, με αφορμή τους χειρισμούς του τελευταίου στην κρίση της Ανατολικής Ουκρανίας.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, καθώς Μέρκελ,

Ολάντ και Κάμερον αρνήθηκαν την πρόσκληση Πούτιν να μεταβούν στη Μόσχα για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη νίκη των Συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 9 Μαΐου.

«Η καγκελάριος δεν θα αποδεχθεί την τιμητική πρόσκληση, μπορεί ωστόσο να μεταβεί την επομένη της παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία για να αποθέσει στεφάνι στο μνήμα του Άγνωστου Στρατιώτη μαζί με τον κ. Πούτιν», σημείωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Γερμανίας. «Δεν προβλέπεται ο πρωθυπουργός να παραστεί στις τελετές. Θα εξετάσουμε το θέμα της εκπροσώπησής μας σε σχέση με τις συζητήσεις που συνεχίζονται με τη Ρωσία και την ανησυχία μας σχετικά με τις ενέργειές της», δήλωσε εκπρόσωπος του κ. Κάμερον, συνδέοντας ευθέως την απόφαση με την κρίση στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, η εκεχειρία στην Ουκρανία μπορεί να τηρείται, αλλά παραμένει πολύ εύθραυστη, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), έναν μόλις μήνα μετά την υπογραφή των ειρηνευτικών συνθηκών του Μινσκ. «Το θετικό είναι ότι η πλειονότητα των μαχών διεξάγεται με ελαφρά όπλα ή μικρού διαμετρήματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι τα βαρέα όπλα έχουν απομακρυνθεί και δεν χρησιμοποιούνται συχνά», είπε ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην ανατολική Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα