Σαφής προειδοποίηση Στουρνάρα για κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού

«Η σημερινή αβεβαιότητα αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο εκτροχιασμού της ελληνικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη απειλή για να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια», υποστήριξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση της Τράπεζας

της Ελλάδος, για τα ακίνητα, επισήμανε πως «η άρση της αβεβαιότητας και η αποκατάσταση της μακροοικονομικής ισορροπίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη και προσέλκυση επενδυτών».

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, «η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αξιοπιστίας, καθώς και οι πρωτοβουλίες για τη μετατροπή της χώρας σε φιλικό προορισμό για τις επενδύσεις είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση».

Έτσι, «η ταχύτερη δρομολόγηση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως η αξιοποίηση του Ελληνικού, η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμανιών» θεωρείται προτεραιότητα κατά τον διοικητή. «Όχι μόνο γιατί προσελκύουν ξένα κεφάλαια, αλλά και γιατί δίνουν σαφές μήνυμα στις διεθνείς αγορές», όπως είπε ο ίδιος.

Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε πως στα δύο τελευταία τρίμηνα του 2014 η Ελλάδα παρουσίαζε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, καθώς και πως είχε καταφέρει να τιθασεύσει τα δίδυμα ελλείμματα του προϋπολογισμού και του ισοζυγίου. Όσο για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων τόνισε πως πρέπει να μη δρομολογηθεί με τρόπο που να δημιουργεί πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες για τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα