Μέρκελ: Φέρεται να αποχωρεί βάζοντας υψηλότερους στόχους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σενάριο για αποχώρηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της είδε το «φως της δημοσιότητας», με την κυρία Μέρκελ να βάζει ακόμα υψηλότερους στόχους. Συγκεκριμένα σε δημοσίευμα του έγκυρου γερμανικού περιοδικού «DerSpiegel», αναφέρεται ότι η καγκελάριος έχει αποφασίσει να αποχωρήσει αυτοβούλως από την καγκελαρία.

Ο χρόνος

που θα συμβεί αυτό δεν έχει γίνει γνωστός, ωστόσο εικάζεται ότι η Μέρκελ θα διεκδικήσει ένα μεγάλο διεθνές αξίωμα, όπως για παράδειγμα τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ ή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Για τα δύο παραπάνω αξιώματα θα πρέπει να υπάρξει νέος επικεφαλής στα τέλη του μεθεπόμενου χρόνου (2016) ή το αργότερο στις αρχές του 2017 και με βάση αυτό το γεγονός εκτιμάται ότι η κυρία Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της.

«Η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα περιμένει μία εκλογική ήττα να καθορίσει το μέλλον της» σημειώνει το περιοδικό αιτιολογώντας την απόφαση της αυτή.

Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί η πληροφορία του περιοδικού, θα είναι η πρώτη καγκελάριος από το 1949 που θα αποχωρήσει εθελοντικά. Πιθανότερη διάδοχός της μια άλλη γυναίκα, η σημερινή υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν, η οποία φαίνεται ότι έχει πάρει το «δαχτυλίδι» από την Άνγκελα Μέρκελ.

Το άρθρο Μέρκελ: Φέρεται να αποχωρεί βάζοντας υψηλότερους στόχους εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα