Φρίκη χωρίς τέλος στο Γάζα

Οι αριθμοί αποκαλύπτουν το μέγεθος της τραγωδίας. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 17.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ενώ περίπου 172 έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων, πριν από επτά ημέρες.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται και 18 μέλη μιας οικογένειας -του αστυνομικού διευθυντή της Γάζας-, που σκοτώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι στοχεύει μαχητές της Χαμάς και «περιοχές τρομοκρατίας», όπως τα σπίτια αξιωματούχων της Χαμάς,

σύμφωνα ωστόσο με τον ΟΗΕ, το 77% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Χαμάς έχει τοποθετήσει εκτοξευτήρες πυραύλων ανάμεσα στα σπίτια στο Μπέιτ Λαχίγια και ότι προκαλούν το Τελ Αβίβ με αυτόν τον τρόπο να πλήξουν σημεία, όπου βρίσκεται άμαχος πληθυσμός.

Να σημειωθεί ότι το 2008, ισραηλινές μπουλντόζες είχαν κατεδαφίσει πολλά σπίτια στο Μπέιτ Λαχίγια με το ίδιο σκεπτικό.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, συνεχίζει να εκτοξεύει πυραύλους σε ισραηλινό έδαφος, παρά την εντατικοποίηση των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Το πρωί της Δευτέρας ακούστηκαν σειρήνες συναγερμού στο Εσκόλ, το Χοφ Ασκελόν, τη Νεβιτότ και το Σντοτ Χανεγκέβ.

Επιπλέον, μη επανδρωμένο αεροσκάφος εντοπίστηκε στην περιοχή πάνω από το Ασντόντ και αναχαιτίστηκε από πύραυλο Patriot, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις. Εξετάζεται εάν το αεροσκάφος μετέφερε εκρηκτικά.

Σε μήνυμά του προς τον ισραηλινό λαό, ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις με στόχο να καταφέρουν σημαντικό πλήγμα στη Χαμάς και άλλες οργανώσεις που δρουν στη Λωρίδα της Γάζας.

«Δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει, μπορεί να χρειαστεί πολύς καιρός και για αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξη και την πειθαρχία σας» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα