Μείωση της τουριστικής κίνησης το πρώτο τρίμηνο του έτους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους παρουσιάστηκε μείωση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα κατά 6,2% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο τρίμηνο. Σε απόλυτους αριθμούς η μείωση αφορά σε 107,450 άτομα, με αποτέλεσμα την άφιξη στην χώρα μας 1.620.971 ατόμων. Σίγουρα ο κλάδος

αναμένει καλύτερα αποτελέσματα την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο που αποτελεί και το «δυνατό χαρτί» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Μειώθηκαν οι αφίξεις από την Ευρώπη

Ο κύριος όγκος της μείωσης προέρχεται από την Ευρώπη και κυρίως από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Η μεγαλύτερη μείωση αφορά στις χώρες Ρουμανία, Βουλγαρία, και Ιταλία, ενώ οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε ροές τουριστών καταγράφονται από την Ρωσία, το Βέλγιο, την Αλβανία και την Πολωνία.

Εκτός Ευρώπης η μεγαλύτερη μείωση προέρχεται από τις χώρες της Ασίας, κυρίως από την Τουρκία. Αναφορικά με τους τρόπους μεταφοράς οι κύριες αφίξεις στην χώρα μας έγιναν κυρίως οδικώς και αεροπορικώς, με το μεγαλύτερο όγκο κίνησης στις οδικές μεταφορές να συγκεντρώνουν οι ¨πύλες εισόδου¨σε Ευζώνους και Προμαχώνα και τον μεγαλύτερο όγκο της αεροπορικής κίνησης να έχει το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ ακολουθεί το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Το άρθρο Μείωση της τουριστικής κίνησης το πρώτο τρίμηνο του έτους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα