Φόρος 50% στον κρυμμένο πλούτο – Τελευταία ευκαιρία για νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η απόκρυψη εισοδημάτων σύμφωνα με χθεσινή κυβερνητική απόφαση, υπόκειται σε ιδιαίτερα υψηλή φορολόγηση που μπορεί να φθάσει και μέχρι το 50%. Το ποσοστό της φορολογίας σχετίζεται με τα έτη της απόκρυψης.

Ο τρόπος φορολόγησης

Αν για παράδειγμα η απόκρυψη εισοδήματος αφορά στο έτος 2003 η φορολόγηση γίνεται με συντελεστή 42% στον οποίο προστίθεται ένας δεύτερος συντελεστής της τάξης του 10%. Αν ωστόσο τα κρυφά εισοδήματα που θα δηλωθούν αφορούν στο έτος 2015 τότε η φορολόγηση αλλάζει και γίνεται 42% με 1% επιπλέον προσαύξηση.

Η

συγκεκριμένη φορολόγηση αφορά σε εισοδήματα που αποκτήθηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό όπως αποφάσισε σε σχετική συνεδρίασή του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.Επιπρόσθετα στην συγκεκριμένη απόφαση που αποτελεί μέρος ενός συνολικού σχεδίου «αποκάλυψης» του κρυμμένου πλούτου, ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση αρκετό καιρό, προβλέπεται έκπτωση 100% αν η εξόφληση του φόρου γίνει εφάπαξ ή με ένα μικρό αριθμό μηνιαίο δόσεων.

Σε συνεννόηση με τους θεσμούς

Η συγκρότηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης συνεννόησης με του Θεσμούς, όπως και οι συγκεκριμένες διατάξεις σχετικά με τα αδήλωτα εισοδήματα, που προβλέπεται να νομοθετηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Το άρθρο Φόρος 50% στον κρυμμένο πλούτο – Τελευταία ευκαιρία για νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα