Μειώνεται η συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη σε βαριά πάσχοντες

Σε άμεση ανακούφιση των πασχόντων από σοβαρά και χρόνια νοσήματα προχωρεί το υπουργείο Υγείας… Μειώνει σημαντικά τη συμμετοχή τους στη φαρμακευτική δαπάνη, προχωρώντας σε δύο βελτιώσεις στο σύστημα διαμόρφωσης της ασφαλιστικής τιμής (τιμή επί της οποίας πληρώνει το Ταμείο).

Με άλλη παρέμβαση δίνει τη δυνατότητα χορήγησης των φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις και στα ιδιωτικά φαρμακεία. Οι φαρμακοποιοί

θα έχουν κλιμακωτό ποσοστό κέρδους, το οποίο ωστόσο θα είναι σχετικά μικρό. Με τον τρόπο αυτό προκύπτει συνολικά μεσοσταθμική μείωση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών σε 17,5% από 19% που ισχύει σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας αυξάνει και τις θεραπευτικές επιλογές των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις. Στον νέο κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων (λίστα) που εξέδωσε περιέλαβε 300 νέα σκευάσματα, τα οποία είχαν πάρει τιμή, αλλά δεν μπορούσαν να συνταγογραφηθούν στους ασφαλισμένους.

Στον ίδιο κατάλογο έχουν περιληφθεί και περίπου 40 καινοτόμα φάρμακα, τα οποία χορηγούνταν σε περισσότερες από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, αλλά όχι στη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα