Αυτούς στήριξε ο Μιχαλολιάκος σε σταυρούς - Κοροϊδεύει τους υποψηφίους του

Πανικός επικρατεί από χθες το απόγευμα στο επιτελείο του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει στο παρασκήνιο (σ.σ. μέχρι την Δευτέρα) την λίστα με τους σταυρούς που λαμβάνουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Τα σχέδια των Βασίλη και Νόρας Μιχαλολιάκου, ανετράπησαν χθες αργά το απόγευμα, όταν το site protothema.gr, δημοσιοποίησε την λίστα

με τις ψήφους που λαμβάνουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στον συνδυασμό του απερχόμενου δημάρχου. Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η λίστα, άρχισαν τα όργανα, αφού μέχρι εκείνη την ώρα, οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων είτε «σάρωναν», είτε είχαν λάβει περισσότερους από 800 σταυρούς.

Το γεγονός ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου, προσπαθούσε να υποκρύψει την λίστα, καταδεικνύει ότι δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους που στρατεύθηκαν δίπλα της, στην μάχη των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής. Επί της ουσίας, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει «αποστάτες».

Για όσους λοιπόν γνωρίζουν τα δημοτικά δρώμενα του Πειραιά, στις πρώτες θέσεις των υποψηφίων που εκλέγονται, βρίσκονται πρόσωπα, που εμπιστεύεται τόσο ο δήμαρχος, όσο και η θυγατέρα του, Νόρα Μιχαλολιάκου. «Η «γραμμή» ήταν περισσότερο από σκληρή» αναφέρει στα «parapolitika.gr», άνθρωπος που γνωρίζει τους συσχετισμούς. Από την σειρά εκλογής προκύπτει και ένα ακόμη συμπέρασμα. Ότι η οικογένεια Μιχαλολιάκου – Κατσαφάδου, παρά τις διαβεβαιώσεις έχει «αδειάσει» και πρόσωπα, που με εντιμότητα και συνέπεια στάθηκαν στον πλευρό της.

Πάντως το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι ο κ. Μιχαλολιάκος, επιδίδεται σε ασύστολα ψεύδη, ακόμη και όταν απευθύνεται στους συνεργάτες τους. Συγκεκριμένα, οι πάντες γνωρίζουν τι έλεγε μέχρι και το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής. «Θα εκλεγούμε από την πρώτη Κυριακή» ανέφερε, επικαλούμενος δημοσκοπήσεις που τον έφερναν να προηγείται με 17 και 20 μονάδες διαφορά από τον Γιάννη Μώραλη. Το αποτέλεσμα των εκλογών της πρώτης Κυριακής, ήρθε να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα. Και, είναι βέβαιο ότι αν είχε την δυνατότητα να μην δημοσιοποιηθούν τα εκλογικά ποσοστά, ότι θα τα κρατούσε «μυστικά» από τους υποψηφίους του, μέχρι και το απόγευμα της προσεχούς εκλογικής αναμέτρησης.

Ευτυχώς, όμως, στην Δημοκρατία που τόσο επικαλείται τις τελευταίες μέρες, ο κ. Μιχαλολιάκος, μεγαλύτερη δύναμη από τα παραμύθια και τις ακροδεξιές προβοκάτσιες, έχει η βούληση των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση από χθες το απόγευμα ο απερχόμενος δήμαρχος, έχει υποπέσει σ’ ένα ακόμη προεκλογικό λάθος. Προσπάθησε να κοροϊδεύσει τους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν στην μάχη για τον Πειραιά, αμφισβητώντας ευθέως την λεβεντιά και την εντιμότητά τους. Δυστυχώς, για την οικογένεια Μιχαλολιάκου – Κατσαφάδου, αυτή είναι η πραγματικότητα.

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΗΣ ΝΟΡΑΣ

Όσοι γνωρίζουν το πραγματικό παρασκήνιο, επισημαίνουν ότι η «γραμμή» που είχε δοθεί από το γραφείο Μιχαλολιάκου, ήταν εκτός από σκληρή και ξεκάθαρη. Οι βασικές επιλογές, είχαν να κάνουν με τους: Καλαγιά, Σαρρή, Βοιδονικόλα, Κάρλες (που επίσης δεν δίνονταν σε όλα τα ψηφοδέλτια), Τουμπέκη, Φύκια (την έπαιζε σκληρά η Νόρα), Ρέππας (σ.σ. παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ποτέ κοντά, τον έδινε σκληρά, εξαιτίας της φιλικής σχέσης που διατηρεί με τον Γιάννη Μελά), Βουγιουκλάκης (τσακώθηκε με τη Νόρα και το πλήρωσε) και Σιγάλας.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΕΙΣΤΗΚΑΝ

Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες, από το σύστημα Μιχαλολιάκου, αδειάστηκαν με παραδειγματικό τρόπο οι: Καψοκόλης (κολλητός), Ανδριανοπούλου (υπάλληλος του Δήμου και στενή συνεργάτιδα του δημάρχου), Γρυπαίος (κολλητός), Κωνσταντούζος («αδερφός»), Μάκρας (από τους πλέον πιστούς), Γλεζάκου (συγγενής του Λάζαρου Γκλεζάκου), Κούβαρη και φυσικά ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, που παρά το γεγονός ότι εκτέθηκε δημόσια, δίνοντας σκληρές μάχες στο διαδίκτυο, μέσα από το site που διαθέτει, δεν εντάχθηκε στην λίστα Μιχαλολιάκου – Κατσαφάδου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η λίστα, ο κ. Μιχαλολιάκος, άρχισε να λέει ότι δεν είναι η «τελική». Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παρεμβάσεις προς το πρωτοδικείο, προκειμένου να μην ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν ακόμη και τώρα να «πειράξουν» την σειρά εκλογής. Όπως, συνέβη και με το εκλογικό αποτέλεσμα, η αλήθεια και σ’ αυτή την περίπτωση, είναι πιο ισχυρή από τα όποια τεχνάσματα, ετοιμάζουν οι Νόρα και ο μπαμπάς Βασίλης. Σε λίγη ώρα το πρωτοδικείο θα δώσει επισήμως του σταυρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα