Μέχρι την Πέμπτη 5 Ιουλίου οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Μέχρι την άλλη Πέμπτη 5 Ιουλίου, πρέπει να αρχίσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία και θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, το Σύνταγμα ορίζει ότι μέσα σε 15 ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Έτσι, όπως έλεγαν αρμόδιοι κοινοβουλευτικοί κύκλοι, μέχρι τότε πρέπει να έχει ξεκινήσει η διαδικασία.

Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι προγραμματικές δηλώσεις να ξεκινήσουν από τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας εφ’ όσον κριθεί ότι η πορεία της υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν εγκυμονεί κινδύνους, καθώς βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει μετά την επέμβαση στο μάτι.

Και εδώ τίθεται το ερώτημα κατά πόσο θα μπορέσει ο κ. Σαμαράς να διαβάσει τις προγραμματικές δηλώσεις, από τη στιγμή που αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ ώρα και ενδεχομένως ο πρωθυπουργός να δηλώσει «κώλυμα».

Ωστόσο, στις προγραμματικές δηλώσεις ουδέποτε αντικαταστάθηκε ο πρωθυπουργός, αν και ο Κανονισμός της Βουλής δεν αναφέρει ρητά ότι τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τις αναγιγνώσκει ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα