Tέλος εποχής για Android και X-box

Ανελέητος δικαστικός "πόλεμος" έχει ξεσπάσει μεταξύ των Microsoft και Google, με τις μηνύσεις και τις αντεγκλήσεις να έρχονται και να παρέρχονται. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου International Trade Commission να προτείνει να σταματήσουν οι εισαγωγές των εταιρειών με τον κίνδυνο να δουν τα προϊόντα τους να μπλοκάρονται στο τελωνείο.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να στερέψει η αγορά από Android

συσκευές αλλά και από xBox παιχνιδοκονσόλες.

Η διαμάχη έχει ξεσπάσει για τις ευρεσιτεχνίες των εταιρειών, καθώς οι δύο εταιρείες κατηγορούν η μία την άλλη ότι έχουν κλέψει και εκμεταλλευτεί στα προϊόντα τους χωρίς άδεια.

Αρχικά η Microsoft υποστηρίζει ότι η Motorola, που έχει εξαγοραστεί από τη Google, χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία ActiveSync για τον συγχρονισμό των ημερολογίων σε ορισμένα τηλέφωνα Android.

Μάλιστα, η Microsoft έχει καταφέρει να κερδίσει αποζημίωση από ορισμένες εταιρείες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα για την χρήση της τεχνολογίας της.

Από την πλευρά της η Motorola αντεπιτίθεται στην Microsoft με τον ισχυρισμό ότι η τελευταία χρησιμοποιεί την τεχνολογία της για την προβολή βίντεο και την ασύρματη επικοινωνία των συσκευών που υπάρχει μέσα, τόσο στο xBox, όσο και στα Windows.

Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου πρότεινε να σταματήσει η διακίνηση προϊόντων μέχρι να λυθούν όλες οι διαφορές των 2 εταιρειών, έτσι θα υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά, τόσο σε Android συσκευές, όσο και σε xBox παιχνιδοκονσόλες.

Πηγή: Ε-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα