Μαστίγιο και καρότο από την Ευρώπη στην Αθήνα…

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για την έξοδο από την επιτήρηση… Άλλωστε Πρόεδρος και Πρωθυπουργός ενημερώθηκαν πλήρως από τον κ. Ντάισεμπλουμ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό ήταν απόλυτα ξεκάθαρος: «Στόχος μου η ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Δήλωσε ότι «το επόμενο βήμα που πρέπει να πραγματοποιήσουμε αφορά την αξιολόγηση, την ταχύτατη ολοκλήρωσή της, συγκεκριμένα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Το επόμενο βήμα μετά το πέρας της αξιολόγησης θα είναι η έξοδος της Ελλάδας

από το πρόγραμμα, ούτως ώστε να καταστεί οικονομικώς ανεξάρτητη, διότι το τέλος του προγράμματος συνεπάγεται την έναρξη μιας νέας φάσης. Όλοι οι θεσμοί και όλα τα ευρωπαϊκά όργανα θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Ελλάδα να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη. Έχει γίνει τεράστια πρόοδος και σπουδαία δουλειά όσον αφορά την οικονομία, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης εντός και εκτός. Είναι γεγονός ότι η πρόοδος έχει σημειωθεί με μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Βλέπουμε όμως ότι σιγά σιγά επανέρχεται η οικονομική ανάκαμψη και αυτό είναι το σημαντικό. Προκειμένου, λοιπόν, οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να στεφθούν με επιτυχία, θα παραμείνω υποστηρικτής της προσπάθειας και τούτο δεσμεύομαι να κάνω τους επόμενους μήνες μέχρι τη λήξη της θητείας μου. Συνεπώς στόχος μου είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το τέλος του προγράμματος και αντιστοίχως η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

Ο κ. Παυλόπουλος από την πλευρά του τόνισε στον κ. Ντάισελμπλουμ ότι «η χώρα μας θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και ότι αναμένει και από τους Ευρωπαίους εταίρους να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις αναφορικά με το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους». Συμπλήρωσε δε ότι ο ρόλος του κ. Ντάισελμπλουμ ήταν πάντα πολύ δημιουργικός και κυρίως καθ’ όλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις. Ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ακόμη ότι «πρέπει να κλείσει το συντομότερο η γ’ αξιολόγηση, ενώ παρατήρησε ότι πρέπει να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup και πως πρέπει η Ε.Ε. να αποκτήσει το δικό της Νομισματικό Ταμείο».

Το άρθρο Μαστίγιο και καρότο από την Ευρώπη στην Αθήνα… εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα