Μαρινάκης: «Η δύναμή μας είναι προς τη θάλασσα και όχι προς την Αθήνα»

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA μίλησε σήμερα (22/5) ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη τονίζοντας ότι θεώρησε

πως «έπρεπε να βγω μπροστά για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις.»

Αναφερόμενος στον Ολυμπιακό αλλά και στις κατηγορίες περί «Μπερλουσκονισμού», είπε ότι «Είμαι Ολυμπιακός. Η Ελλάδα για μένα είναι ο Ολυμπιακός, είναι η αγάπη μου, βάζω λεφτά για την ομάδα αυτή. Δεν έχω καμία σχέση με τον Μπερλουσκόνι. Ξέρω καλά τι γίνεται στον Πειραιά, ξέρω τα προβλήματα του, ξέρω τι στεναχωρεί τον κόσμο.»

Μιλώντας για το γεγονός ότι δεν έθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα για Δήμαρχος και αναφερόμενος στον επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννη Μώραλη, τόνισε:

«Δεν μπορώ να θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος λόγω της δραστηριότητας μου στη ναυτιλία που έχει να κάνει με offshore εταιρείες καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη σε νόμο. Το άλλο που για μένα είναι πιο σημαντικό, είναι ότι τον Γιάννη Μώραλη τον γνωρίζω εδώ και 30 χρόνια ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργαζόμαστε στενά και είναι ένα τίμιο και εργατικό παιδί που έχει πετύχει, είναι τεχνοκράτης και μπορεί να το κάνει και βέβαια να διαθέσει όλο του το χρόνο γι’ αυτό.»

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» είπε ότι πρόθεσή του είναι να βοηθήσει και τεχνοκρατικά αλλά και οικονομικά την πόλη του Πειραιά, ενώ ερωτηθείς για τις καταγγελίες Μιχαλολιάκου, είπε:

«Το πρόβλημα του Πειραιά δεν είναι τι λέει ο κάθε Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος διαψεύδεται από την ελληνική αστυνομία και από τους δικούς του. Ο δικηγόρος πήγε στο συμβάν για λογαριασμό του και τον διαψεύδει, το ίδιο κάνει και η εκκλησία. Τον πειραιώτη τον ενδιαφέρει πώς θα βρει δουλειά το παιδί του.

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για χρήση «φουσκωτών» και τις «εξαγορές» ψήφων, τόνισε:

«Τον κ. Μιχαλολιάκο, σας είπα, τον διαψεύδουν όλοι. Οι δικοί του λένε ότι ψεύδεται. Μόνο με χιούμορ μπορώ να αντιμετωπίσω αυτές τις κατηγορίες. Πρέπει να σεβόμαστε την επιθυμία του πειραϊκού λαού. Όχι να βρίσκουμε δικαιολογίες τέτοιου τύπου.»

Πρόσθεσε ακόμα ότι η ομάδα του συνδυασμού έχει δουλέψει και έχει φτιάξει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα το οποίο είναι πραγματοποιήσιμο αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όσα είπε ο Σαμαράς για το ΕΣΠΑ, εμείς το είχαμε γράψει 30 μέρες πριν. Ο Μώραλης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και στα κόμματα για να δεσμευτούν ότι ο Πειραιάς θα γίνει βασικός πυλώνας ανάπτυξης. Μιλάμε για 70.000 θέσεις εργασίας από τη ναυτιλία, ο Πειραιάς δικαιούται ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις θέσεις.

Έχεις 2,5 εκ. τουρίστες που αν τους υποδεχτείς σωστά μπορείς να διαχειριστείς ευκαιρίες που έρχονται. Όταν αυτοί φτάσουν στον Πειραιά πρέπει να ενημερωθούν με ένα ωραίο ντοκιμαντέρ και ένα βιβλίο για τα μουσεία και τις ομορφιές του Πειραιά, για το Μικρολίμανο ας πούμε. Πρέπει να αναδείξουμε τις ομορφιές του Πειραιά για να τονώσουμε την τοπική οικονομία. Αυτά δεν κοστίζουν. Θέλω ο Πειραιάς να φτάσει σε σημείο που οι πολίτες του να έχουν αξιοπρέπεια. Έχω μάθει να παράγω θέσεις εργασίας και όχι να κάθομαι πάνω στις καρέκλες.»

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με την πολιτική σκηνή, λέγοντας:

«Οι σχέσεις μου είναι αδιάφορες. Δε με ενδιαφέρει η πολιτική. Εγώ κοιτάζω να παράγω έργο. Όταν θέλω κάτι για την πόλη μου, σηκώνω το τηλέφωνο και τεκμηριώνω με το κύρος που έχω αυτά που θέλω», ενώ αναφερόμενος στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσα, είπε:

«Υποθετικά ναι, θα ψήφιζα Δρίτσα αν περνούσε στον επόμενο γύρο. Σε επίπεδο ανθρώπων θα ψήφιζα τον κ. Δρίτσα. Γιατί έχει δουλέψει και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα.»

Επίσης ερωτηθείς για την τοποθέτηση του κ. Μώραλη ότι προέρχεται από την κεντροαριστερά, τόνισε:

«Ο κ. Μώραλης έχει μεγαλώσει με δημοκρατικές και προοδευτικές αρχές. Έχει δώσει αγώνα για την κεντροαριστερά. Καλούμε όλους τους πειραιώτες να έρθουν μαζί μας. Η δύναμη μας είναι προς τη θάλασσα και όχι προς την Αθήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα