Μαίνονται σκληρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία

Επίθεση σε βάσεις φιλορώσων αυτονομιστών πραγματοποίησαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε περιοχές στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μερικές ώρες αφότου ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ανακοίνωσε τη λήξη της εκεχειρίας και την επανέναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων, ώστε η χώρα να απαλλαγεί από τα «παράσιτα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση αυτή του Ουκρανού Προέδρου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι ο Ποροσένκο αγνόησε τις συμβουλές του

ίδιου και των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα φέρει πλέον την πλήρη ευθύνη για την κατάρρευση των ειρηνευτικών προσπαθειών.

Επαναλαμβάνοντας την ίδια απειλή που είχε διατυπώσει τον Μάρτιο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ο Πούτιν τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων που βρίσκονται στο εξωτερικό, περίπου 3 εκατομμύρια εξ αυτών διαμένουν στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Από την πλευρά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν ότι οι αυτονομιστές δεν τήρησαν τους όρους της εκεχειρίας και ο Ποροσένκο έχει «το δικαίωμα να υπερασπιστεί τη χώρα του».

The post Μαίνονται σκληρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα