Απομυθοποίηση για τον “Μεγαλοπόδαρο”

Έρευνα απομυθοποιεί την ύπαρξη του «Μεγαλοπόδαρου» ή Γέτι των Ιμαλαϊων, το οποίο μάλλον είναι μια μορφή πολικής αρκούδας στη βόρειο Αμερική. Ο Καθηγητής Μπράιαν Σάικς είχε πραγματοποιήσει εξετάσεις DNA σε τρίχες που υποθετικά προέρχονταν από Γέτι, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γονιδίωμα του θρυλικού «κρυπτόζωου» ταυτίζεται απόλυτα με το γενετικό υλικό μιας αρχαίας πολικής αρκούδας.

Όπως επισημαίνει, η πιθανότερη εξήγηση είναι πως το Γέτι είναι υβρίδιο

πολικής και καφέ αρκούδας. Το πρώτο δείγμα συλλέχθηκε από άγνωστο ζώο στην περιοχή Λαντάχ στα δυτικά Ιμαλάια, ενώ το δεύτερο δείγμα συλλέχθηκε στο Μπουτάν, 1.285 χιλιόμετρα πιο ανατολικά.

Συγκρίνοντας το DNA των άγνωστων πλασμάτων με το γονιδιακό υλικό άλλων ζώων από τη βάση δεδομένων GenBank, ο καθηγητής διαπίστωσε ότι αυτό ταίριαζε απόλυτα με ένα δείγμα από την γνάθο μιας αρχαίας πολικής αρκούδας που βρέθηκε στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας και η ηλικία της κυμαίνεται από 40.000 χρόνια έως 120.000 χρόνια, εποχή κατά την οποία η πολική και η καφέ αρκούδα άρχισαν να διαχωρίζονται.

Τώρα η ερευνητική ομάδα δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας στο περιοδικό βιολογίας της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας (Proceedings of Royal Society B).

Εκεί αναφέρεται ότι ανάμεσα στις υποτιθέμενες τρίχες του Γέτι, εκτός από τις τρίχες διαφόρων ζώων, υπήρχαν επίσης ανθρώπινες τρίχες, χορτάρια και υαλονήματα.

Παρότι η τα ευρήματα της μελέτης ήταν προφανή ως προς την πιθανότητα ύπαρξης του Γέτι, οι επιστήμονες τονίζουν ότι «η νέα μελέτη δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ανώμαλων πρωτευόντων».

Σε κάθε περίπτωση η ιστορία του μυθικού πλάσματος συναρπάζει εκατοντάδες «περίεργους» ανά τον κόσμο που δεν διστάζουν να συλλέγουν ακόμα και τρίχες με την ελπίδα να ανήκουν στον Μεγαλοπόδαρο.

Για παράδειγμα, το 2011 δέκα και περισσότεροι επιστήμονες από τον Καναδά, την Εσθονία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με «ερασιτέχνες» ερευνητές του γέτι ταξίδεψαν ως το μακρυνό Τάσταγκολ, 3000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, για να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους Ρώσους συναδέλφους τους.

Μια διήμερη ερευνητική αποστολή στην σπηλιά Αζάσκυ και τη βουνοκορφή Καρατάγκ έφερε στο φως αδιαμφισβήτητα (υποτίθεται) ευρήματα της ύπαρξης του γέτι στην περιοχή.

Ο Ρώσος ερευνητής Ανατόλι Φόκιν είχε δηλώσει τότε πως «σε πολλά από τα μέρη που εξετάστηκαν βρέθηκαν τρίχες που ενδέχεται να ανήκουν στο γέτι, όπως επίσης και αποτυπώματα, ένα κρεβάτι και πολλά άλλα ευρήματα».

The post Απομυθοποίηση για τον “Μεγαλοπόδαρο” appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα