Μ. Ομπάμα: «Για τις ΗΠΑ τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμη»

Με χειροκροτήματα διαρκείας υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του τον Μπάρακ Ομπάμα στην κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου Μακόρμικ στο Σικάγο, απ΄όπου πραγματοποίηση την πρώτη του ομιλία μετά την επανεκλογή του.

«Είμαστε μία οικογένεια, ένα έθνος και θα προχωρήσουμε μαζί μπροστά. Ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτείται σκληρή δουλειά. Είμαι πιο αισιόδοξος και πιο αποφασισμένος από ποτέ», είπε ο εκ νέου πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Για τις ΗΠΑ,

τα καλύτερα δεν έχουν έλθει ακόμα», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ανέβηκε συνοδεία της πρώτης κυρίας, Μισέλ και των δύο του κορών, Σάσα και Μαλία. «Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι χωρίς τη γυναίκα μου, η οποία με παντρεύτηκε πριν είκοσι χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.


«Μπορεί να είχαμε μια σκληρή μάχη, αλλά μόνο επειδή αγαπάμε βαθειά την πατρίδα μας»,υπογράμμισε ο Ομπάμα, ο οποίος συνεχάρη τον αντίπαλό του για το πάθος με το οποίο διεξήγαγε την προεκλογική του εκστρατεία και ανέφερε τη θέλησή του για συνεργασία με τον Ρόμνεϊ για «την πρόοδο της χώρας».

«Η οικονομία ανακάπτει, η μακρά προεκλογική εκστρατεία έρχεται στο τέλος της», είπε ο Ομπάμα αναφέροντας ότι στόχος του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια στην μεσαία τάξη. «Θέλουμε μια χώρα που δεν βαρύνεται από το χρέος, δεν εξασθενεί από τα δημοσιονομικά», συμπλήρωσε.

«Δεν είναι πάντα εύκολος ο δρόμος για να πάμε τη χώρα μπροστά. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγώνα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και κάλεσε όλους τους πολίτες να παλέψουν για μία καλύτερη Αμερική: «Απόψε ψηφίσατε για δράση, για πράξεις. Ο ρόλος, όμως, του πολίτη δεν τελειώνει με την ψήφο του. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί».

«Έχουμε την πιο ισχυρή στρατιωτική μηχανή στον κόσμο, αλλά η ισχύ μας δεν πηγάζει από εκεί: Είναι στα πανεπιστήμια και στην κουλτούρα μας», είπε στο λαό ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζοντας ότι «πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματά μας και να βελτιώσουμε το μεταναστευτικό μας σύστημα», καθώς και ότι θέλει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για ειρήνη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος που ηγείται ενός τέτοιου έθνους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος και τόσο αποφασισμένος όσο είμαι τώρα για το μέλλον των ΗΠΑ.  Μαζί θα παλέψουμε, θα δουλέψουμε για να φτάσουμε στην πρόοδο. Μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε φανερά συγκινημένος.  

Keywords
Τυχαία Θέματα