«Four more years» για τον Μπάρακ Ομπάμα

«Μπροστά» ήταν το σύνθηκα του Μπάρακ Ομπάμα ζητώντας την ψήφο των Αμερικανών και τα κατάφερε, καθώς δεν θα μαζέψει τα πράγματά του από τον Λευκό Οίκο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα ειδησεογραφικά δίκτυα των ΗΠΑ ανακήρυξαν νικητή τον «μαύρο πρόεδρο», ύστερα από μια εκλογική βραδιά με μπόλικο ενδιαφέρον λόγω της «μάχης» στις πολιτείες-«κλειδιά».

Ο Αμερικανός πρόεδρος «άγγιξε» το μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων -έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 280- και ο Μιτ

Ρόμνεϊ περιορίζεται σε 201 εκλέκτορες χωρίς να «εκθρονίζει» τον Ομπάμα..

«Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ» έγραψε ο Ομπάμα στο twitter του αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των προβλέψων για τη νίκη του. «Είμαστε όλοι μαζί» ανέφερε και ανάρτησε μια φωτογραφία με την σύζυγό του Μισέλ και τη λεζάντα «Four more years (Άλλα τέσσερα χρόνια)».

Μάχη στήθος με στήθος

Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν τόσο οριακά, που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν προβλέψεις για το σύνολο των πολιτειών. Στήθος με στήθος ήταν και η μάχη που δόθηκε στο Οχάιο, το οποίο τελικά βάφτηκε στο χρώμα των Δημοκρατικών, το μπλε.

Στην εξίσου κρίσιμη Βιρτζίνια και στη Φλόριντα η μάχη συνεχίζεται. Το Κολοράντο περνά στο Δημοκρατικό «στρατόπεδο», όπως και οι κρίσιμες πολιτείες της Πενσιλβάνια και του Νιοιυ Χαμσάιρ.

Η επίσης πολιτεία του Μίσιγκαν «βάφτηκε» μπλε -οι 16 εκλεκτορικές ψήφοι του Μίσιγκαν ήταν ιδιαιτέρως σημαντικές για τον Ομπάμα, ο οποίος επικεντρώθηκε ιδιαίτερα κατά την προεκλογική του εκστρατεία στην υποστήριξη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα