Λύκοι και τσακάλια «κατασπάραξαν» την άτυχη τουρίστρια

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Λύκοι και τσακάλια (!) επιτέθηκαν και σκότωσαν τη Βρετανίδα τουρίστρια στη Ροδόπη, όπως αποκαλύπτει στους Times, o ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης, ο οποίος προχώρησε στην εξέταση των μελών της άτυχης γυναίκας που βρέθηκαν το Σάββατο μαζί με το διαβατήριό της, στον Πύργο Πετρωτών.

Τα σημάδια ήδη έδειχναν μακροσκοπικά ότι δέχθηκε επίθεση από ζώα την ώρα που έκανε την πεζοπορία της. Το επαλήθευσε, κατά τη νεκροτομή, ο ιατροδικαστής, Νικόλαος Κιφνίδης, ο οποίος

ανέφερε στους βρετανικούς Times:

Η δήλωση του ιατροδικαστή στους Times

«(Η σορός) φαίνεται σαν (η γυναίκα) να δέχτηκε επίθεση από άγρια ζώα, όπως λύκοι και τσακάλια».

Αρχικά είχε εκτιμηθεί πως η γυναίκα είχε δεχθεί επίθεση από αδέσποτα άγρια σκυλιά. Αυτό είχε πει τουλάχιστον η ίδια όταν ενημέρωσε τηλεφωνικά την οικογένειά της στο Λονδίνο το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν και χάθηκαν τα ίχνη της.

Από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής

Έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Μετά από έρευνες κλιμακίων της ΕΜΑΚ, το πτώμα της εντοπίστηκε στην περιοχή του Πύργου Πετρωτών.

Όπως προκύπτει, πρόκειται για τη Σίλια Χόλινγκγουορθ από το Bradford-on-Avon του Wiltshire, η οποία είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια.

Μέλος της καμπάνιας για την αλληλεγγύη στην Ελλάδα

H Χόλινγκγουορθ είχε ενεργή συμμετοχή σε διάφορες οργανώσεις του Bradford-on-Avon και του Bath ενώ υπήρξε μέλος της καμπάνιας του Μπρίστολ για την Αλληλεγγύη στην Ελλάδα (Bristol Greece Solidarity), στηρίζοντας όσους υποφέρουν από την λιτότητα, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη.

Λάτρευαν την Ελλάδα η ίδια και η οικογένεια της

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η οικογένειά της και η ίδια λάτρευαν την Ελλάδα.

Γείτονες και φίλοι την περιγράφουν ως μία ιδιαίτερα καλόκαρδη, φιλική, αλλά και δραστήρια γυναίκα.

Η άτυχη γυναίκα εθεάθη για τελευταία φορά επιστρέφοντας από τον αρχαιολογικό χώρο Μεσημβρίας κοντά στην παραλία Πετρωτών στη Ροδόπη και διέμενε σε ξενώνα στην Μαρώνεια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της ξεκίνησαν την Πέμπτη

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της ξεκίνησαν την Πέμπτη ύστερα από το αγωνιώδες τηλεφώνημα που πρόλαβε να κάνει στους δικούς της αφού δέχθηκε επίθεση από αδέσποτα ζώα, στο οποίο όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ήταν εμφανώς τρομοκρατημένη.

Σοκ και για τα έμπειρα στελέχη των σωστικών συνεργείων

Σύμφωνα με δήλωση Έλληνα αστυνομικού που μετείχε στις έρευνες και μεταδίδουν οι Times, το θέαμα που αντίκρισαν μόλις της εντόπισαν «ήταν τραγικό», προκαλώντας σοκ ακόμη και στα έμπειρα μέλη των σωστικών συνεργείων.

«Το σώμα της βρέθηκε κομμάτια, εν μέρει το είχαν κατασπαράξει» φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το διαβατήριο, τα παπούτσια και τα προσωπικά της αντικείμενα

Η αναγνώριση της σορού δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση, αν δεν είχαν βρεθεί δίπλα της το διαβατήριο, τα παπούτσια και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Το άρθρο Λύκοι και τσακάλια «κατασπάραξαν» την άτυχη τουρίστρια εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα