Ληστεία με αποκριάτικες μάσκες: Έφεραν το… καρναβάλι της Πάτρας νωρίτερα

Οι δράστες τριών ενόπλων ληστειών στην Πάτρα, είχαν φέρει νωρίτερα εφέτος τον …καρνάβαλο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Με καρναβαλικές μάσκες, κουκούλες και πιστόλι, λήστεψαν τα ΕΛΤΑ, ένα Μίνι Μάρκετ και ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ο ένας από τους δύο δράστες, καθώς η «λεία από τη ληστεία στα ΕΛΤΑ, που ήταν και

η τελευταία στη σειρά απέφερε περισσότερα από 20.000 ευρώ, έφυγε στην Ιταλία, ενώ ο δεύτερος εγκαταστάθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και προχώρησε στην αγορά από μάντρα μεταχειρισμένων ενός σπορ οχήματος.

Μπήκαν στα ίχνη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, κατάφεραν πολύ γρήγορα να φθάσουν στα ίχνη των δύο εμπλεκομένων και να τους συλλάβουν. Αρχικά τον πρώτο ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια τον δεύτερο, όταν επέστρεψε από την Ιταλία. Σε βάρος και των δύο, σχηματίσθηκε δικογραφία, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νόμου για τα όπλα και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία στην επίσημη ενημέρωσή της «οι δύο κατηγορούμενοι, είχαν μεταβεί στις 24-1-2022, στο κατάστημα ΕΛΤΑ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και καρναβαλικές μάσκες και με την απειλή όπλων τύπου πιστολιού, ακινητοποίησαν δύο υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο περισσότερα από 20.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Μίνι Μάρκετ και ΟΠΑΠ

Από την έρευνα που ακολούθησε οι αστυνομικοί του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν ακόμη δύο ένοπλες (με πιστόλι και αιχμηρό αντικείμενο) ληστείες, που είχαν διαπραχθεί το Νοέμβριο του έτους 2021, στην Πάτρα, σε κατάστημα ΟΠΑΠ και σε Μινι Μάρκετ, απ’ όπου ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει 2.500 ευρώ περίπου».

Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στη ληστεία βρέθηκε, προσθέτει η Αστυνομία και κατασχέθηκε σε οικία τρίτου ατόμου, ενώ, επιπλέον, βρέθηκε στην οικία του τελευταίου και κατασχέθηκε ένας φορητός πομποδέκτης. Κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο, που είχε αγοράσει ο συλληφθείς από μάντρα μεταχειρισμένων οχημάτων στην Πάτρα, αμέσως μετά τη διάπραξη της ληστείας στα ΕΛΤΑ και με τα χρήματα που μόλις είχε αφαιρέσει. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα