Αύξηση στα καύσιμα 2022: Νέο χτύπημα για τους πολίτες

Δύσκολο προδιαγράφεται το υπόλοιπο του χειμώνα για τα νοικοκυριά και κυρίως για τους οδηγούς, με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης να κυμαίνεται στα 1,84 ευρώ πανελλαδικά. Ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ στην επέλαση των ανατιμήσεων σημειώθηκε την Παρασκευή (4 Φεβρουαρίου) στα καύσιμα, με τον πανελλαδικό μέσο όρο στις τιμές της αμόλυβδης να ανεβαίνει στα 1,84 ευρώ / λίτρο. Το εθνικό ρεκόρ κατέχει πλέον το νησί της Μήλου, με την υψηλότερη τιμή τα 2,28 ευρώ ανά λίτρο. Ακολουθεί κατά πόδας ο νομός Κυκλάδων, με την τιμή

της βενζίνης να αγγίζει τα 2,04 ευρώ / λίτρο και ο νομός Ευρυτανίας με 1,94 ευρώ.

«Τρώμε από τη σάρκα μας για να μπορούμε να κρατάμε τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται. Είναι πλέον απόφαση της κυβέρνησης να μπορέσει να μειώσει τις τιμές» δήλωσε στο Open News ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση. Οι πολίτες βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται. Χρειάζεται λοιπόν λαϊκή ετυμηγορία, οι εκλογές που θα δώσουν μία προοδευτική κυβέρνηση», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο κύμα ακρίβειας.

Σε απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Η εποχή που ο κ. Τσίπρας παρουσιαζόταν σαν τον Χουντίνι της πολιτικής, που υποδυόταν πως είχε μια μαγική λύση για όλα τα προβλήματα, παρήλθε ανεπιστρεπτί. Έχουμε παράσχει και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη στις επιχειρήσεις και το εισόδημα των πολιτών».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε από το βήμα της Βουλής πως ενδέχεται ως μέτρο εξισορρόπησης να μειωθούν οι τιμές στα τρόφιμα, πέραν των νέων μέτρων στήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αύξηση, 2022, Νέο,afxisi, 2022, neo