«Λείπουν βήματα για να τελειώσει ο εφιάλτης της χώρας»

Για τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας ως «κλειδί για την πορεία της χώρας» μίλησε ο πρωθυπουργός, στον απόηχο των ευρωεκλογών. «Αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους» σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια.

«Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός» δήλωσε επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι

η ανάπτυξη. «Μέσα από αυτήν θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει». Υποστήριξε ότι «αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημά» του, ενώ δήλωσε αισιόδοξος «ότι θα τα καταφέρουμε». Ανέφερε, επίσης, ότι έθεσε το ζήτημα της ανάπτυξης στις πρόσφατες συνομιλίες στις Βρυξέλλες και ότι υπάρχει κεντρικός συντονισμός για το θέμα με τις χώρες του Νότου.

«Είναι ευχάριστα αυτά που ακούω, ελπίζω όλα να πάνε κατ΄ευχήν και να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, που είναι το μεγάλο πρόβλημα» σημείωσε ο Κάρολος Παπούλιας, που επεσήμανε από τη μεριά του ότι χαίρεται «γιατί η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να συμφιλιωθεί με τους λαούς της».

Ο πρωθυπουργός, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις τελευταίες συνομιλίες στις Βρυξέλλες για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εκτίμησε ότι το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα και επανέλαβε ότι «αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει το απόγευμα της Πέμπτης την πρώτη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο μετά τις ευρωεκλογές, κατά την οποία αναμένεται να αποτιμηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και να γίνει ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα