Κάλεσμα σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το Σάββατο στην Ταξίμ

Το Σάββατο 31 Μαΐου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις μεγάλες ταραχές στην Τουρκία και οι τούρκοι ακτιβιστές που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις του 2013 καλούν σε νέες, απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία ενισχύει τον έλεγχο που ασκεί στη χώρα.

Η μάχη αυτή, η οποία είχε ξεκινήσει από λίγους οικολόγους που ήταν αντίθετοι στην καταστροφή του μικρού πάρκου Γκεζί το οποίο δεσπόζει της εμβληματικής πλατείας Ταξίμ

της Κωνσταντινούπολης, και τροφοδοτήθηκε από τη βία της αστυνομικής καταστολής, εξελίχθηκε σε ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αμφισβήτησης εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2003.

Ένα χρόνο μετά, οι διαδηλωτές θέλουν να αναζωπυρώσουν τη φλόγα του «πνεύματος του Γκεζί» για να καταγγείλουν τις αυταρχικές παρεκκλίσεις του ισχυρού άνδρα της χώρας.

«Για να θυμίσουμε στον κόσμο ότι δεν έχουμε παραιτηθεί από τις απαιτήσεις μας και από τις νίκες μας, θα είμαστε το Σάββατο στην Ταξίμ», ανακοίνωσε η ένωση μη κυβερνητικών οργανώσεων και μελών της κοινωνίας των πολιτών με την ονομασία Ταξίμ Αλληλεγγύη, η οποία έχει τεθεί επικεφαλής του κινήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα