Κύκλωμα εξέδιδε παράνομες αναγνωρίσεις πατρότητας!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρισώτη

Στη σύλληψη συμβολαιογράφου στην Πάτρα προχώρησε η Αστυνομία μετά από στοιχεία ότι συνέτασσε συμβολαιογραφικές πράξεις με τις οποίες αναγνώριζε ως πατεράδες ημεδαπών μωρών, αλλοδαπούς, με στόχο οι τελευταίοι να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα!

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν ο συμβολαιογράφος και δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται τέσσερα ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν και δυο ημεδαπές γυναίκες ,που αναζητούνται.

Η υπόθεση παράνομων αναγνωρίσεων πατρότητας ήρθε στο φως όταν η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Οι νεαρές μητέρες καθοδηγούνταν από τις δύο άλλες που αναζητούνται. Απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών. Καθώς όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για οργανωμένο κύκλωμα, οι έρευνες συνεχίζονται.

Το άρθρο Κύκλωμα εξέδιδε παράνομες αναγνωρίσεις πατρότητας! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα