Ανησυχία σε ΕΛ.ΑΣ.-Δικαιοσύνη για την ΣΠΦ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανησυχία σε Δικαιοσύνη και Αστυνομία, αλλά και σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έφερε η βομβιστική επίθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, στην οικία της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Στο χώρο της Δικαιοσύνης, γιατί οι μετέχοντες του νέου σχεδίου «Νέμεσις» όπως το αποκαλούν, απειλούν ανοιχτά τους δικαστικούς λειτουργούς, ιδιαίτερα αυτούς που χειρίζονται η έχουν χειριστεί δικές τους υποθέσεις.

Στην Αστυνομία, γιατί οι επιτελείς της καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά

ερωτηματικών, καθώς βρίσκονται μπροστά στο εντυπωσιακό φαινόμενο δεκάδες μέλη της συνωμοσίας να έχουν συλληφθεί και παρ όλα αυτά, πυρήνες τους ελεύθεροι να απειλούν με ακόμη πιο σοβαρά χτυπήματα.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης πρέπει να απαντήσουν γιατί ενώ η εισαγγελέας εφετών με επιστολή της στα τέλη Σεπτεμβρίου ζητούσε τη διατήρηση της φρουράς της και επεσήμαινε ότι παρατηρούντο ύποπτες παρακολουθήσεις της, της αφαιρέθηκε η φρουρά με αποτέλεσμα να γίνει πιο εύκολη η ενέργεια των βομβιστών.

΄Ηδη, μετά την πρώτη δυσάρεστη έκπληξη των αρμοδίων για τη δύναμη πυρός που εμφάνισαν τα μέλη της Συνωμοσίας, αλλά πιο πολύ με το μέγεθος αυτής που αφήνουν να εννοηθεί ότι διαθέτουν, αποφασίστηκε να μπουν σε κλοιό αστυνομικής προστασίας περίπου 10 δικαστικοί λειτουργοί, που έχουν χειριστεί υποθέσεις της Συνωμοσίας των Πυρήνων.

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ, καλούνται τώρα στα μέτρα τους να συνυπολογίζουν και τα μέλη των οικογενειών των δικαστικών λειτουργών καθώς μία παράγραφος του κειμένου ανάληψης ευθύνης δεν αφήνει αμφιβολίες: » Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους«.

Από την ανάλυση της προκήρυξης-λένε ότι θα ακολουθήσει και δεύτερη με αναλυτικά στοιχεία- προκύπτει ότι οι Πυρήνες προαναγγέλλουν νέο σχέδιο «Νέμεσις» που φέρεται να έχει χαρακτήρα «τιμωρίας» όσων οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι «ένοχοι»!

Το τελευταίο παρόμοιο σχέδιο που είχαν δημοσιοποιήσει ήταν ο «Φοίνικας«, που υπονοούσε την αναβίωση μέσα από τις στάχτες, όπου «στάχτες», οι αλλεπάλληλες συλλήψεις μελών της που είχαν γίνει. Στόχοι και σε εκείνο το σχέδιο ήταν και δικαστικοί οι οποίοι λάμβαναν τρόμο-δέματα, φακέλους αλληλογραφίας δηλαδή παγιδευμένους με εκρηκτικά που θα εκρήγνυνταν με το άνοιγμά τους.

Οι αναλυτές εστιάζουν την προσοχή τους και στο γεγονός ότι στην προκήρυξη περιέχονται «χαιρετισμοί» σε τέσσερα μόνο μέλη των φυλακισμένων της συνωμοσίας, γεγονός που σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία ερμηνεύεται ως …διάσπαση των εγκλείστων.

Ως προς τις έρευνες, η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να βρει τα χαρακτηριστικά ατόμων που είχαν θεαθεί ως ύποπτα τον προηγούμενο καιρό στην Ιπποκράτους, αλλά και από το τυχόν υλικό των καμερών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή.

Το άρθρο Ανησυχία σε ΕΛ.ΑΣ.-Δικαιοσύνη για την ΣΠΦ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα