«Κούρεμα» μέχρι και 80% στα καταναλωτικά δάνεια! Εκπτώσεις για στεγαστικά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην αγορά των «κόκκινων» δανείων λόγω της εμπλοκής των funds. Οι τράπεζες σπεύδουν να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους να προβούν σε ρύθμιση πριν το δάνειο καταλήξει σε ξένα χέρια.

Τι θα γίνει με τα καταναλωτικά δάνεια

Όπως αναφέρουν στελέχη των τραπεζών τα funds

τους προσφέρουν ελάχιστα χρήματα για την αγορά των «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων. Συγκεκριμένα, δίνουν από επτά μέχρι δέκα ευρώ για κάθε εκατό ευρώ δανείου, γι’ αυτό οι τράπεζες πληροφορούν τους πολίτες ότι έχουν τη δυνατότητα οι ίδιοι να εξαγοράσουν το δάνειό τους προσφέροντας μειώσεις που μπορούν, υπό προϋποθέσεις να φτάσουν ως και το 80%!

Δηλαδή οι τράπεζες, κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια και τις χρεώσεις από κάρτες προβαίνουν σε προσφορές που περιλαμβάνουν απαλλαγή από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του δανειολήπτη.

Αν για παράδειγμα κάποιος δανειολήπτης χρωστάει από καταναλωτικό δάνειο 10.000 ευρώ τότε μπορεί να του ζητηθεί να πληρώσει εφάπαξ τις 2.000 και η τράπεζα να του «σβήσει» το υπόλοιπο των 8.000 ευρώ. Και αυτό γίνεται γιατί η άλλη επιλογή για την τράπεζα είναι να πωλήσει το δάνειο σε fund λαμβάνοντας 700 ως 1.000 ευρώ.

Εκπτώσεις στα στεγαστικά δάνεια

Με αγωνία περιμένουν οι πολίτες και τις εκπτώσεις για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα funds κάνουν προσφορές της τάξης των 20 ως 50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Οι τράπεζες και σε αυτές τις περιπτώσεις κάνουν προσφορές που ρίχνουν το υπόλοιπο του δανείου χαμηλά, συνήθως κοντά στην αγοραστική αξία του ακινήτου, προσφέρουν δηλαδή συνήθως ελάφρυνση δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Το άρθρο «Κούρεμα» μέχρι και 80% στα καταναλωτικά δάνεια! Εκπτώσεις για στεγαστικά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα