Eντολή Τσίπρα: Τρέξτε γρήγορα τη 2η αξιολόγηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για το επόμενο χρονικό διάστημα προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τους αρμόδιους υπουργούς:«Τρέξτε γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση. Να κλείσει εάν είναι δυνατόν ακόμα και στα τέλη του Νοέμβρη».

«Δεν θα χρεωθεί στην Ελλάδα τυχόν καθυστέρηση. Εάν κάποιοι θελήσουν να κάνουν παιχνίδια με το χρέος,

θα αναλάβουν και τις ευθύνες τους» φέρεται να είπε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr.

Η ερμηνεία του Μαξίμου για την απόφαση του Eurogroup

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η αναβολή της έγκρισης του συνόλου της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε για να αποσταλεί και ένα πολιτικό μήνυμα στην Αθήνα.

Πρωτεργάτης για τη συγκεκριμένη κίνηση ήταν ο… γνωστός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ο οποίος κατόρθωσε να αλλάξει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί πριν τη συνεδρίαση Eurogroup.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος Οικονομικών, και αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα εκ μέρους της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί αλλά και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, είχαν πάρει θέση υπέρ της άμεσης εκταμίευσης, τονίζοντας πώς η χώρα μας έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι δεν εγκρίθηκε ολόκληρη η υποδόση αλλά το σύμφωνα με το Eurogroup, η χώρα μας εκπλήρωσε και τα 15 προαπαιτούμενα με αποτέλεσμα να κλείσει με επιτυχία η 1η αξιολόγηση και την ερχόμενη Δευτέρα που επιστρέφουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών αρχίζει η 2η αξιολόγηση.

Γιατί ανησυχεί η κυβέρνηση

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο υπάρχει ανησυχία για τις προθέσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλων δυνάμεων στους θεσμούς σχετικά με τη 2η αξιολόγηση. Στην κυβέρνηση φοβούνται μήπως επιχειρηθεί να καθυστερηθεί η όλη διαδικασία με την προσθήκη νέων θεμάτων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή με την επιμονή σε μέτρα που δεν θα μπορούν να περάσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν επιθυμεί να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στο 2016 και ανοίξει, επισήμως, η συζήτηση για το αλλά θα ήθελε να μεταφέρει την… κουβέντα για μετά τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2017.

Και μάλιστα, σε μια τέτοια περίπτωση, με τις ευθύνες να επιρρίπτονται στην Ελλάδα.

Το άρθρο Eντολή Τσίπρα: Τρέξτε γρήγορα τη 2η αξιολόγηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα