Τηλεοπτικές άδειες : Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις προσφυγές των καναλιών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνεδριάζει σήμερα στις 5 το απόγευμα η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με κύριο επίδικο το ζήτημα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, ύστερα από την διακοπή της προηγούμενης συνεδρίασης λόγω των έντονων διαφωνιών που προέκυψαν μεταξύ του Προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου και μερίδας δικαστών.

Διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών

Ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, είχε γνωστοποιήσει από την περασμένη Τρίτη ότι θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις του

οργάνου για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Η πρώτη σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών και η δεύτερη το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής. Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό την σκιά της προηγούμενης συνεδρίασης που διακόπηκε αιφνιδίως λόγω της σφοδρής αντιπαράθεσης που προέκυψε, αναγκάζοντας στην έκδοση σχετικής ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σακελλαρίου, που μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13.9.2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Μετά την εν λόγω ανακοίνωση πυροδοτήθηκε σκληρός κύκλος αντιπαράθεσης στους κόλπους του ανώτατου δικαστηρίου που είχε ως συνέπεια να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους από μέλη του ΣτΕ οι αντιπρόεδροι του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Χρήστος Ράμμος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Στην σημερινή διάσκεψη θα συμμετέχουν 30 δικαστές ενώ εισηγητής θα είναι ο Σύμβουλος Επικρατείας Γιώργος Παπαγεωργίου ενώ θα συζητηθούν οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel, στις οποίες ζητούν την ακύρωση του τηλεοπτικού διαγωνισμού που κατέληξε στην χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών .

Το πρώτο ζήτημα που θα συζητηθεί είναι αν η δομή και διαδικασία του τηλεοπτικού διαγωνισμού προκάλεσε προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη στους συμμετέχοντες, ενώ επιπλέον θα αποφασιστεί αν η συζήτηση θα εισέλθει στην ουσία του ζητήματος, δηλαδή είτε στην απόρριψη είτε στην αποδοχή των αιτήσεων ακύρωσης που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο θέμα, οι απόψεις στους κόλπους των δικαστών διίστανται, καθώς μερίδα δικαστών θεωρεί ότι έχουν βάση οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ μια άλλη σημαντική μερίδα βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της άποψης. Ακριβώς λόγω της διαφορετικότητας των απόψεων δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί πόσες συνεδριάσεις θα χρειαστούν για την λήψη της τελικής απόφασης, με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις να αναφέρουν πως η διαδικασία ενδέχεται να είναι χρονοβόρα.

Το άρθρο Τηλεοπτικές άδειες : Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ για τις προσφυγές των καναλιών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα