Κοριτσάκι Κόρινθος – κορονοϊός: Θλίψη για τη μικρή Ευαγγελία

Κατέληξε τελικά το 2,5 ετών κοριτσάκι από την Κόρινθο που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων “Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού”. Το άτυχο παιδάκι έδινε μάχη για πολλές μέρες, όμως δεν τα κατάφερε, όπως αναφέρει το loutrakiblog.gr. Το κοριτσάκι, που κόλλησε κορονοϊό από τη μητέρα του, σύμφωνα με τον πατέρα του, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και όπως ανέφεραν οι γιατροί το πρωί της Παρασκευής, η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή. Μάλιστα, δεν έδιναν παρά 1% πιθανότητες να τα καταφέρει, καθώς οι επιπλοκές από τον κορονοϊό, διέλυαν σταδιακά το νευρικό του

σύστημα.

Σημειώνεται ότι, το παιδί αρχικά μεταφέρθηκε, σε σοβαρή κατάσταση, στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους γιατρούς του νοσοκομείου, που πάλευαν για τρεις ολόκληρες ώρες προκειμένου να το σώσουν, όπως ενημέρωσε σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας. Το παιδί διασωληνώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων, στην Αθήνα.

Τι έλεγε ο πατέρας

“Το παιδί από τον κορoνοϊό έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του” έλεγε πριν από λίγες μέρες δακρυσμένος ο πατέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κοριτσάκι δεν αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα