Εύα Καϊλή – εξελίξεις: «Ζητάμε έρευνα για τα εμβάσματα στον Παναμά» λέει ο Δημητρακόπουλος

Μετά το αίτημα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ο οποίος ζητεί από τις ελεγκτικές αρχές του Παναμά να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20.000.000 ευρώ από το Κατάρ στο λογαριασμό της Εύας Καϊλής και του συντρόφου της, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος διευκρινίζει ότι οφείλεται σε πρωτοβουλία της υπεράσπισής της. Ο συνήγορος της Εύας Καϊλή στη δήλωσή του τονίζει πως είχε καταθέσει αίτημα

για δικαστική συνδρομή από τον Παναμά εδώ και μέρες, ώστε «να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Καϊλή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της κ. Καϊλή: «Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Ο «ύποπτος» ρόλος του Μαρόκο

Στο μεταξύ, νέο δημοσίευμα του Spiegel σημειώνει ότι ο Μαρόκο ενδέχεται να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις προσπάθειες «εξαγοράς» των Φραντσέσκο Τζιόρτζι, συζύγου της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι. Το άρθρο με τίτλο «Marokkogate» που δημοσιεύτηκε στο spiegel.de αναφέρει πως το κράτος της Βορείου Αφρικής ενδεχομένως να έχει περισσότερη ανάμειξη από το Κατάρ στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, επικαλείται απόρρητα έγγραφα τα οποία φέρεται να δείχνουν το Μαρόκο ως τον κύριο ενορχηστρωτή της διαφθοράς, παρόλο που οι μέχρι πρότινος πληροφορίες ανέφεραν ως «κύριο ένοχο» την Ντόχα.

«Είναι γνωστό ότι το Κατάρ παίζει σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο δωροδοκίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει πως οι ξένες μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου «DGED» (θεωρούνται το κέντρο κατασκοπείας και αντικατασκοπείας στη βορειοδυτική Αφρική) είχαν προσλάβει το 2019 τρεις Ιταλούς: Τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον ευρωβουλευτή Αντρέα Κοζολίνο και τον βοηθό του Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Το γερμανικό δημοσίευμα τονίζει πως οι «DGED» έδιναν υπέρογκα ποσά στους συνεργάτες τους για να ασκούν επιρροή στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου προς όφελος του Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή –, Ζητάμε, Παναμά, Δημητρακόπουλος,eva kaili –, zitame, panama, dimitrakopoulos